hoe behandel je een liesbreuk ? Liesbreuk behandeling zonder operatie, Liesbreuk man, Liesbreuk symptomen, Liesbreuk gevaarlijk, Liesbreuk foto’s, Nadelen liesbreukoperatie, Liesbreuk diarree, Hoe ontstaat een liesbreuk
Contents
Kan een liesbreuk genezen zonder operatie?
Een operatie is dan niet nodig. U kunt in overleg met uw huisarts of chirurg afwachten. Meestal wordt een liesbreuk wel geleidelijk steeds groter. Meer dan de helft van de mensen met een liesbreuk heeft binnen een paar jaar wel klachten waarvoor ze zich laten opereren.30 jun
Wat moet je niet doen als je een liesbreuk hebt?
Adviezen als u kunt afwachten bij een liesbreuk
- Stop met roken.
- Zorg voor een gemakkelijke stoelgang zodat u niet hoeft te persen: Eet gezond en vezelrijk (veel volkorenproducten, fruit en groenten) …
- Vermijd activiteiten die klachten geven, zoals zwaar tillen.
- Sommige mensen hebben baat bij breukbanden.
21 nov
Kan een liesbreuk zelf genezen?
Een liesbreuk geneest nooit vanzelf. Het is mogelijk om de opening operatief te sluiten. Een operatie is echter alleen noodzakelijk als u klachten heeft door de liesbreuk. Als u nauwelijks klachten heeft en de zwelling makkelijk kunt terug duwen is een operatie niet direct nodig.
Wat voel je als je een liesbreuk hebt?
De liesbreuk voelt pijnlijk of branderig/stekend aan. Ook mogelijk is dat u wel de zwelling voelt, maar geen pijn heeft. U kunt daarbij het gevoel hebben dat er iets ‘in de weg’ zit in de lies. Het kan ook voorkomen dat u wel pijn voelt, maar geen zwelling ziet.10 nov
Hoe gevaarlijk is een liesbreuk?
Een liesbreuk is meestal niet gevaarlijk. Vaak kunt u de inhoud van de uitstulping makkelijk terugduwen in de buik. Soms lukt dit niet. De liesbreuk zit dan vast.
Kun je lopen met een liesbreuk?
Zolang u geen klachten heeft, mag u alles doen. Ook met een liesbreuk sporten. De kans dat een liesbreuk bekneld raakt is erg klein. Ook na een operatie aan de liesbreuk kan sporten zonder problemen.
Hoe kom je aan een liesbreuk?
Een liesbreuk ontstaat door aangeboren factoren of door uitrekking van de buikwand. Hoe het komt dat de buikwand uitrekt, heeft meestal te maken met toename van het lichaamsgewicht, veel hoesten, flink persen of regelmatig zwaar tillen. Ook aanleg en roken spelen een rol.