Hoe bestrijd je fruitvliegjes ?

hoe bestrijd je fruitvliegjes ? Fruitvliegjes vangen, Fruitvliegjes bestrijden citroen, Fruitvliegjes bestrijden Action, Fruitvliegjes bestrijden plant, Fruitvliegjes bestrijden spray, Wat te doen tegen fruitvliegjes in huis, Fruitvliegjes val HEMA, HG fruitvliegjes

Hoe kom je van fruitvliegjes af oma?

Kopje azijn met afwasmiddel Als je last hebt van fruitvliegjes zet je gewoon een kopje met een scheutje azijn neer met daarin een paar druppels afwasmiddel. Werkt binnen enkele uren.

Hoe maak je zelf een fruitvliegjes val?

Probeer dan is om de fruitvliegjes te lokken en te vangen! Een effectief huismiddeltje is dan ook een kommetje met water, azijn en afwasmiddel. De geur van azijn is onweerstaanbaar voor de fruitvliegjes en lokt ze naar het water toe. Zodra ze in contact komen met het mengsel gaan ze vervolgens ten onder.

Wat is de oorzaak van fruitvliegjes?

Fruitvliegjes komen van buiten naar binnen toe, zodra ze iets ‘lekkers’ ruiken. Ze zijn dol op de geur van alcohol en azijn en komen af op rottende en gistende producten, zoals overrijp fruit. Hier legt het vrouwtje dan zo’n 300 tot 900 eitjes in om ervoor te zorgen dat de larven genoeg voedsel hebben.

Wat tegen fruitvliegjes azijn?

Fruitvliegjes vangen met azijn Neem dan een potje en vul dit met een beetje azijn en afwasmiddel. Fruitvliegjes vinden de geur van azijn erg lekker en zullen daar op af komen. Appelazijn werkt nóg beter. De fruitvliegjes proberen te landen op het water.4 mrt

Waar komen fruitvliegjes vandaan als er geen fruit ligt?

Ze zijn dol op de geur van alcohol en azijn, en ze komen af op rottende en gistende producten zoals overrijp fruit. Hier legt het wijfje dan zo’n 300 tot 900 eitjes in om ervoor te zorgen dat de larven genoeg voedsel hebben. Deze eitjes komen na een dag uit.

Kunnen fruitvliegjes kwaad?

Op zich zijn fruitvliegjes niet schadelijk voor onze gezondheid, ze zijn niet giftig. Maar hoe meer er zitten, hoe meer bacteriën ze kunnen verspreiden. Ze versnellen ook het rottingsproces van voedsel. Je wil ze dus allicht liever niet in je huis.

Waar gaan fruitvliegjes dood van?

Zet een geurig kruidenplantje in de buurt van je fruit. De vliegjes houden niet van de geur van basilicum, dille of salie. Of leg wat kruidnagels, knoflook of takjes lavendel tussen het fruit: ook die geur vinden ze vies. Zet ramen of deuren tegen elkaar open, fruitvliegjes houden niet van tocht.