Hoe gebruik je glijmiddel ?

hoe gebruik je glijmiddel ?

Hoe lang moet glijmiddel inwerken?

Gebruik glijmiddel voor het ontsmetten, verdoven en/of openen van de plooien van het weefsel. Bij gebruik van glijmiddel met anestheticum (lidocaïne) geldt een inwerktijd van 3

Hoeveel glijmiddel heb je nodig?

Hoeveel glijmiddel je aanbrengt en wanneer je dat doet: daarover bestaan geen regels. Je moet zelf uitzoeken wat voor jullie fijn aanvoelt. Enkele druppels zijn waarschijnlijk te weinig. Meer dan een eetlepel is waarschijnlijk t

Kan je glijmiddel oraal gebruiken?

Siliconen glijmiddelen zijn niet bedoeld voor oraal gebruik, hoewel er onduidelijkheid heerst over de gevolgen voor de gezondheid indien deze glijmiddelen toch in aanraking komen met de (binnenkant van de) mond.

Kan je glijmiddel in je mond krijgen?

Glijmiddel met smaak is meestal op waterbasis. Siliconen glijmiddel mag je ook in je mond krijgen, maar geeft een vettig gevoel. Veel mensen vinden dat niet lekker. Natuurlijk is er glijmiddel met aardbeiensmaak, maar groene thee en karamel zijn ook leuk om te proberen.

Hoe lang verdovend glijmiddel inwerken?

De verdovende werking start na enkele minuten en houdt ongeveer 1-2 uur aan.

Wat kun je in de plaats van glijmiddel gebruiken?

Zonnebloemolie als glijmiddel

Ook zonnebloemolie is een prima alternatief voor glijmiddel. Zonnebloemolie is namelijk veilig in gebruik, lekker dik en droogt niet op zoals glijmiddelen op waterbasis. Maar omdat ook zonnebloemolie vet is, kan het de latex in je condoom aantasten.

Wat is het beste natuurlijke glijmiddel?

Mijn voorkeur qua natuurlijk glijmiddel op waterbasis is Medglide bio groen omdat het een korte ingrediëntenlijst heeft. Het is op basis van water, glycerol en aloë vera. Het is ook biologisch en de zuurtegraad matcht.

Waarom zit er een smaakje aan glijmiddel?

Glijmiddel met smaak is meestal op waterbasis. Siliconen glijmiddel voelt vettig aan in de mond en de meeste mensen vinden dat niet lekker. Het glijmiddel dat op condooms met smaak zit, is meestal wel op siliconen basis. Glijmiddel met smaak is prima te combineren met latex condooms.

Kun je spuug gebruiken als glijmiddel?

Kun je spuug veilig als glijmiddel gebruiken? Ja, in principe zou het kunnen. Rondom de vagina, penis, anus en mond zitten een heleboel bacteriën die we bij ons dragen. Iemand met een normale afweer wordt daarom normaal gesproken niet ziek van een beetje speeksel.

FftXmn2IXBM