Hoe gebruik je zoals ?

hoe gebruik je zoals ? Moet er een komma voor zoals, Zoals of zoals, Zoals opsomming, Net zoals, Is zoals een voegwoord, Zinnen met zoals, Dubbele punt na zoals, Zoals of net als

Hoe zet je zoals in een zin?

Als en zoals zijn allebei correct om door middel van voorbeelden iets nader te specificeren. Als de zin met een pauze vóór het voegwoord wordt gelezen, is er een voorkeur voor zoals. Er staan dan komma’s of gedachtestreepjes.

Waar moet de komma bij Zoals?

Er komt vaak ook een komma als er midden in de zin een voegwoord staat. Bijvoorbeeld bij omdat, doordat, zoals, terwijl, aangezien, want en maar. Ik kan niet naar het feest, omdat ik dan op vakantie ben.

Is zoals bijvoorbeeld dubbelop?

In de meeste gevallen wordt zoals gebruikt in verklarende zin en is de betekenis ongeveer gelijk aan die van bijvoorbeeld. Zoals bijvoorbeeld is dan dubbelop. In dat geval moet u een van beide woorden schrappen.

Hoe gebruik je bijvoorbeeld in een zin?

Het woord bijvoorbeeld kan in een zin gebruikt worden als bepaling bij een of meer andere woorden. Het kan op verschillende plaatsen in een zin staan. Vaak staat het vlak voor of vlak achter het woord of de woorden waarop het betrekking heeft. Naast voeding is ook beweging heel belangrijk.

Kan je een zin beginnen met Zoals?

Experimenteer eens met een ander voegwoord

En wat met voegwoorden als ‘hoewel’ en ’terwijl’, ‘zoals’ en ‘opdat’, ‘behalve’ en ‘als’, ? ? Zet ze aan het begin van uw zin, en laat de magie haar werk doen. Succes!

Wat voor woord is zoals?

zoals voegwoord Uitspraak: [zo??ls] 1) Voorbeeld: `Kleine landen in de EU, zoals Denemarken en Griekenland…`Synoniem: bijvoorbeeld 2) Voorbeelden: `Het wordt niet…

Welke woorden mogen niet na een komma?

in een opsomming, maar niet voor het woordje ‘en’ voor voegwoorden. tussen bijvoeglijke naamwoorden. voor of na een aanspreking.

Is zoals een voegwoord?

De voegwoorden als en zoals zijn in deze zin allebei correct.

Waar mag je een zin niet mee beginnen?

Voegwoorden aan het begin van de zin

Zinnen die beginnen met voegwoorden als ‘en’ of ‘maar’ of ‘want’ of ‘omdat’. Voegwoorden zijn woorden die deelzinnen met elkaar verbinden. Volgens een ongeschreven regel mogen zinnen niet met een voegwoord beginnen.

image 26