Hoe groot is kreta tov nederland ?

hoe groot is kreta tov nederland ? Hoe groot is Kreta tov belgie, Hoe groot is Rhodos, Hoe groot is Zakynthos, Hoe groot is Curaçao, Kreta bezienswaardigheden, Hoe groot is Corfu, Hoeveel inwoners heeft Kreta, Hoe groot is Texel

Wat is groter Kreta of Nederland?

Kreta is zoals eerder vermeld, een groot eiland (8331 km2 oppervlakte), ter vergelijking de Nederlandse provincies Zeeland, Noord Brabant en Limburg zijn samen bij mekaar 8860 km2.

Hoeveel keer past Nederland in Kreta?

Kreta is het grootste eiland van Griekenland. Het heeft een oppervlakte van 8340 vierkante kilometer (ongeveer een kwart van Nederland) en de kustlijn heeft een lengte van 1050 kilometer.20 jun

Wat is het mooiste deel van Kreta?

Het zuiden van Kreta wordt een stuk minder bezocht dan het noorden en is juist daarom een prachtige bestemming om te bezoeken. Het landschap is ongerept, waardoor je hier de mooiste en rustigste stranden van het eiland zult zien.26 jun

Hoeveel kilometer lang is Kreta?

Kreta is met een oppervlakte van 8.350 kilometer het grootste eiland van Griekenland en het op vier na grootste in de Midellandse Zee. Het eiland is 260 kilometer lang, maar heeft een weglengte van circa 400 kilometer.

Welk deel van Kreta is het warmst?

Temperaturen boven de 35 graden komen regelmatig voor en soms kan het kwik zelfs stijgen tot boven de 40 graden. Het temperatuur record voor Kreta dateert al uit 1916. Op 29 juni van dat jaar werd in het centrum van Heraklion een temperatuur gemeten van liefst 45,7 graden celsius.

Is Kreta een mooi eiland?

Vroeger dachten wij eigenlijk ook dat Kreta alleen zo populair was vanwege het feestgedeelte op het eiland, beter bekend als Chersonissos, maar Kreta kent ook waanzinnig mooie stranden en gezellige dorpjes. Je kan je hier zelfs met gemak meerdere keren vermaken, want het eiland is flink groot.

Wat is leuker Rhodos of Kreta?

In de zomertijd ligt het strand wel vol met toeristen, maar zeker een aanrader! Het eiland Kreta is groter dan Rhodos. Wanneer je voor een langere tijd op vakantie gaat dan is Kreta beter geschikt. Je hebt meer te zien en kunt verschillende excursies blijven maken.

Hoe duur is uit eten op Kreta?

Uit eten gaan in Kreta is voordelig, vooral als je alleen een hoofdgerecht besteld. De prijs van een hoofdgerecht zit tussen de ?10 en ?15,-. De Grieken geven erg grote porties, waardoor wij veelal al genoeg hebben aan een hoofdmenu. Daarnaast is het ook vrij gebruikelijk dat je een nagerecht cadeau krijgt.

Waar kun je het beste zitten op Kreta?

Chania is de ideale plek om te verblijven op Kreta als je graag drukte en gezelligheid om je heen hebt. De stad barst van de terrassen, winkels en cafés en er is altijd wel wat te beleven. Een bijkomend voordeel van een verblijf in Chania is dat je vanaf het vliegveld zo op je vakantieadres bent.

Wat is er zo bijzonder aan Kreta?

Kreta is namelijk 250 kilometer lang en op het breedste punt is het eiland 60 kilometer breed en het heeft een oppervlakte van ruim 8.300 km2. Bovendien is Kreta erg bergachtig, wat ervoor zorgt dat de afstanden die je kunt afleggen beperkt zijn, maar daar tegenover staat dat de vergezichten onderweg adembenemend zijn.

Waar staat Kreta om bekend?

Kreta staat bekend als feestbestemming, maar dat is vooral zo in de levendige badplaats Chersonissos. Buiten deze plaats vind je volop rust én veel culturele bezienswaardigheden. De beroemdste plek is Knossos, de oude hoofdstad van Kreta.

L1E2422A96W300H200