Hoe groot is sardinie ten opzichte van nederland ?

hoe groot is sardinie ten opzichte van nederland ? Sardinië voor beginners, Sardinië wat te doen, Kaart Sardinië, Bezienswaardigheden Sardinië, Sardinië of Sicilië, Oppervlakte Sardinië, Aantal inwoners Sardinië, Sardinië vakantie

Is Sardinië even groot als Nederland?

Sardinië is het tweede grootste eiland van het Middellandse Zeegebied en heeft een oppervlakte van 24.000 km² (een stuk groter dan België en Nederland). Als je een auto hebt gehuurd kan je van noord naar zuid rijden of omgekeerd, maar dan ben je wel even onderweg.30 jun

Hoe groot is Sardinië tov Nederland?

Costa Smeralda Dit prachtige gebied wordt in de volksmond ook wel de ‘Goudkust van Sardinië‘ genoemd. Niet gek, want de idyllische baaitjes met fraaie stranden en het helderste zeewater van Europa die je hier vindt zijn adembenemend mooi!26 apr

Wat is het mooiste deel van Sardinië?

Met een oppervlakte van iets meer dan 24.000 km2 is Sardinië na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Van noord naar zuid meet Sardinië ca. 270 km en van oost naar west maximaal ca. 145 km.

Hoe lang en breed is Sardinië?

De noordkust staat bekend om zijn droomstranden en is erg populair bij toeristen. De zuidkust is minder grillig en heeft prachtige lange zandstranden. Het is een minder toeristische kust, minder bezocht en daardoor authentieker dan de noordkust.

Wat is leuker noord of zuid Sardinië?

Sardinië is wat mij betreft dé perfecte vakantiebestemming binnen Europa. Je vind er hagelwitte stranden, een azuurblauwe zee, gezellige stadjes, iedere dag heerlijk eten en een fantastische natuur. En dat allemaal op maar 2 uurtjes vliegen vanaf Nederland. Sardinië is op en top la dolce vita.

Is Sardinië leuk voor vakantie?

Is Sardinië een duur eiland? Sardinië heeft de reputatie een duur eiland te zijn, maar dit is grotendeels onterecht. Ja, er zijn wat ‘mondaine’ bestemmingen op het eiland met navenante prijzen. Maar dit concentreert zich vooral aan de noordoostkust: de zogenaamde Costa Smeralda, ‘het Sardinië van de jetset’.

Wat is leuker noord of zuid Sardinië?

Een leuke plek voor je verblijf op Sardinië is bijvoorbeeld Cagliari, de hoofdstad van Sardinië. Je kunt hier heerlijk wandelen door de smalle steegjes, shoppen in één van de winkelstraten, smakelijk dineren in een van de restaurants of ontspannen op het lange zandstrand van Poetto.

Waar moet je zitten op Sardinië?

Sardinië heeft in principe hetzelfde prijspeil als Italië en bijvoorbeeld uit eten gaan, kan duur uitvallen. Maar dit is geheel afhankelijk van waar je bent. In toeristische delen bij de Costa Smeralda of bij een te gekke strandtent zal een terrasbezoek duurder zijn, dan in een klein dorp in het binnenland.

mooiste plekken sardinie 78