Hoe insuline injecteren ?

hoe insuline injecteren ? Hoeveel eenheden insuline mag je in 1 keer toedienen, Waarom insuline toedienen, Insuline injecteren hoeveelheid, Insuline injecteren protocol, Insuline injecteren filmpje, Wanneer langwerkende insuline toedienen, Wanneer insuline toedienen, Complicaties insuline injecteren

Waar in buik insuline prikken?

Waar kan ik het beste mijn insuline injecteren? Insuline moet toegediend worden in het onderhuidse vetweefsel (subcutaan) van de buik, benen of billen. Vanuit de buik wordt insuline sneller opgenomen dan vanuit de zijkant van de benen of billen.

Waarom 10 seconden wachten na insuline spuiten?

Wanneer de injectieknop weer op 0 staat, de naald nog minstens 10 seconden in de huid laten zitten om ervoor te zorgen dat de volledige dosis geïnjecteerd is.

Waarom mag je insuline niet in een spier injecteren?

Om de werking van de insuline goed te kunnen sturen, is het van belang dat de insuline in het onderhuidse vetweefsel wordt geïnjecteerd (subcutane injectie) en niet in de spier. Als de insuline in een spier wordt geïnjecteerd, kan er ernstige hypoglykemie optreden. Injecteer de insuline niet in de spier.12 jan

Waar mag je geen insuline injecteren?

Waar nooit geïnjecteerd mag worden: – In een geopereerde buik of been. – Door vocht gezwollen injectiegebied of trombosegebied. – Lipodystrofie b.v. lipohypertrofie (verdikking van het onderhuids vetweefsel) of lipoatrofie ( putjes in het onderhuids vetweefsel).

Wat is de beste plek om langwerkende insuline te spuiten?

Het toedienen van insuline in de armen heeft niet de voorkeur. Bij gebruik van humane insuline, blijft het advies gehandhaafd: kortwerkende insuline in de buik en langwerkende in de benen of billen. Bovenbeen (dijbeen) ? Geeft langzame opname van de insuline. Spuit in de bovenkant of de buitenkant van het bovenbeen.

Wat zijn de gevolgen als je insuline te ondiep injecteert?

Als te ondiep wordt geprikt komt de insuline in de huid terecht. In beide gevallen kunnen harde plekken en bloedingen of pijn optreden met als uiteindelijk resultaat vetophopingen of verdwijnen van het onderhuidse vet (lipodystrofie).

Hoeveel insuline mag je maximaal op 1 plek injecteren?

Omdat een grote hoeveelheid insuline op een plek pijnlijker is bij spuiten en langzamer in het bloed wordt opgenomen wordt vaak een maximum van 50 eenheden per injectie aangeraden. Een hoge dosis zal dan over meerdere injecties per dag verdeeld moeten worden.

10 Schokkende Feiten over Insuline Spuiten bij Diabetes Type 2