Hoe krijg je vlekken uit witte kleding ?

hoe krijg je vlekken uit witte kleding ? Oude vlekken verwijderen uit witte kleding, Gele vlekken uit witte kleding Oma Weet raadt, Vlekken uit witte kleding chloor, Gele vlekken uit witte kleding azijn, Gele vlekken uit witte kleding baking soda, Vetvlekken uit witte kleding, Oude vlekken verwijderen uit kleding, Zwarte vlekken uit witte kleding

Welke vlekken krijg je niet uit kleding?

De meest lastige vlekken en hoe ze te verwijderen lees je hier.

  • gras. Je kunt beginnen met wat groene zeep of afwasmiddel. …
  • groente. De meeste groente verwijder je gewoon met een doekje en wat koud water. …
  • fruit. Spoel het met koud water en druppel er citroensap op en was het. …
  • bloed. …
  • poep. …
  • rood fruit. …
  • vet vlekken. …
  • zweet.

Meer items…?27 mrt

Hoe krijg ik vlekken uit een wit T-shirt?

Leg het kledingstuk in lauw water, smeer de vlek in met vloeibaar wasmiddel, laat het intrekken en spoel het uit onder stromend water. Was het kledingstuk daarna in de wasmachine en de chocolade vlek is uit het witte shirt! Zo eenvoudig was een vlek verwijderen uit een wit T-shirt nog nooit.

Hoe krijg je witte kleding weer wit?

* Gaat het om een vergeelde of grauwe vlek dan kun je een scheut waterstofperoxide over de vlek plonzen, het even in laten trekken en dan wassen volgens wasvoorschrift. Je leest het goed: een vaatwastablet om je wasgoed wit te maken, met name voor witte kleding die ineens een beetje grauw is geworden.

Hoe krijg je oude gele vlekken uit een wit shirt?

Maak een sopje van water en soda. Wrijf de soda even goed over de gele vlekken heen, zodat het goed in kan trekken. Laat dit een uurtje zo staan. Vervolgens kun je het kledingstuk gewoon in de wasmachine doen, en de gele vlekken zijn verdwenen.

Kun je met azijn vlekken verwijderen?

Giet een beetje witte azijn in het kommetje met water en voeg een eetlepel afwasmiddel toe. Meng het goed door elkaar, behandel de vlek en laat dit mengsel een tijdje intrekken. Soms heb je meerdere behandelingen nodig.

Welke vlekken verwijderen met azijn?

Vlekken verwijderen met azijn

Veel vlekken krijg je weg met dit wondermiddel. Denk aan bloedvlekken, koffievlekken, theevlekken, jodiumvlekken, zweetvlekken en deodorantvlekken. Meng drie delen azijn met een deel water, laat het textiel met de vlek een nachtje weken en was het op de gebruikelijke manier.

Hoe komen er gele vlekken in witte kleding?

Zo ontstaan gele zweetvlekken

Gele zweetvlekken in lichte kleding ontstaan doordat de proteïnen in zweet in contact komen met chemicaliën en aluminium in deodorant. Het beste werkt is het om de vlekken zo snel mogelijk te verwijderen. Blijven ze er langere tijd in zitten, dan wordt het steeds lastiger.

Hoe krijg ik de was weer wit?

Soda maakt jouw grauwe witte was weer een stuk witter. Ideaal bij verkleurde of doorgelopen witte was. De soda kun je gewoon in het bakje van de wasmachine doen of toevoegen aan de wastrommel. Tip: laat de witte kleding eerst even weken in een emmer water met soda.

Waarom gele vlekken in witte kleding?

De combinatie van zweet en deodorant is de boosdoener wanneer het om gele vlekken in witte kleding aankomt. Vaak zijn die vlekken ook nog eens ontzettend hardnekkig. Je kunt wassen tot je een ons weegt, maar die vlekken gaan nergens heen.

Hoe ontstaan gele vlekken in witte kleding?

De gele vlekken ontstaan doordat het zweet zich mengt met anti-transpirant of deodorant. In anti-transparant en deodorant zit vaak aluminium. Aluminium reageert op het zout in het zweet en zorgt voor de kenmerkende gele zweetplekken. Gele vlekken op witte kleding vallen snel op.

foto 36