Hoe maak ik zelf een pergola ?

hoe maak ik zelf een pergola ? Zelf pergola maken met doek, Hoe maak je zelf een pergola, Pergola maken voor blauwe regen, Robuuste pergola maken, Pergola maken voor druiven, Pergola maken GAMMA, Pergola bouwpakket, Pergola hout bouwpakket

Hoe diep moet pergola de grond in?

Een pergola heeft meestal een hoogte van 230 cm. Bestel daarom palen van 300 cm, zodat u daarvan 70 cm in de grond kunt plaatsen. Zo heeft u een stevige constructie. Zorg wel dat het teer goed is gedroogd voordat u de paal in de grond plaatst.

Wat is het beste hout voor een pergola?

Voor het zelf maken van een pergola raden wij eiken- of Douglas hout aan. Hierbij is eikenhout zwaarder, duurzamer en heeft het van nature een luxere uitstraling. Douglashout is juist goedkoper en is eenvoudiger om te bewerken.

Heb je een vergunning nodig voor een pergola?

Ja, een pergola wordt gezien als tuinmeubilair, zie de toelichting op artikel 2, onderdeel 10 van bijlage II van het Besluit omgevingsrecht ( Bor ). Tot een hoogte van 2,5 meter is tuinmeubilair vergunningvrij. Is de pergola hoger dan 2,5 meter, dan is een omgevingsvergunning voor het bouwen nodig.

Wat is de ideale hoogte van een pergola?

Pergola’s komen in principe in alle hoogtes, lengtes en breedtes voor. Maar toch moet er natuurlijk wel een minimumhoogte zijn, want je moet er immers comfortabel onder kunnen staan en zitten. Gemiddeld ligt de pergola hoogte tussen 200 en 250 cm.

Hoe ver moet pergola van erfgrens?

De plaatsing van je pergola is ook belangrijk. Zo moet die binnen een straal van dertig meter aan de woning worden geplaatst en tegelijkertijd op minstens één meter van de perceelgrens. Als er al een scheidingsmuur (afsluiting) is geplaatst, mag de pergola daar wel vlak aan worden geplaatst.

Hoe zet je een pergola vast?

Gebruik altijd rubberen handschoenen, want het is een agressief middel. Plaats je de pergola op een terras? Bevestig dan platte paalhouders met roestvrijstalen vijzen en pluggen of ankerbouten in de bestrating. Plaats de tuinpalen in de paalhouders en schroef ze vast.

Hoe groot mag pergola zijn?

Een pergola die los in de tuin staat mag maximaal 2,5 meter hoog zijn. Als de pergola de erfscheiding raakt of vast staat aan het huis, mag deze volgens de wet niet hoger zijn dan 2 meter. Wilt u een pergola bouwen die hoger is? Vraag dan een vergunning aan!

Hoe hoog mag de pergola van de buren zijn?

Voor een pergola in uw achtertuin heeft u geen toestemming van de gemeente nodig. De pergola mag niet hoger zijn dan 2,5 meter. Ook moet de pergola open zijn. Als er bijvoorbeeld een dak op zit, heeft u wel toestemming van de gemeente nodig.

Hoe ver moet een pergola van de erfgrens staan?

De bouw van een pergola is daarmee wettelijk gezien vergunningsvrij mits de pergola niet hoger dan 2,5 m is en in de achtertuin wordt geplaatst op het eigen perceel van de buren. Er is daarbij geen minimum vereiste afstand tot aan de erfafscheiding en uw toestemming is daar niet voor nodig.

Pergola maken

DIY: houten pergola – Eigen Huis & Tuin