Hoe maak je een goede factuur ?

hoe maak je een goede factuur ? Hoe maak ik een factuur in PDF, Hoe maak je een factuur in Word, Hoe maak je een factuur in Excel, Hoe maak je een factuur ZZP voorbeeld, Factuur maken gratis, Factuur maken, Hoe moet je een factuur betalen, Factuur model word

Kan ik zelf een factuur maken?

Zolang alles op de factuur staat mag je ze zelf maken en hierop zelfs de btw-aangifte baseren. Daarna moet je ze verplicht bewaren voor je administratie. Je mag zelf de factuur maken maar zorg wel dat deze aan alle regels voldoet. Met bijna elk boekhoudprogramma kun je professionele facturen maken en versturen.

Wat is een correcte factuur?

Een factuur Enerzijds jouw adres en btw-nummer, anderzijds de gegevens van diegenen aan wie de factuur is gericht. Vermelding van goederen en/of diensten die je aan de klant geleverd hebt én de prijs ervan. Bedrag zonder btw, btw-percentage, totaalbedrag, betalingstermijn en betaalmogelijkheden.

Hoe ziet een officiele factuur eruit?

Factuur opstellen Een rechtsgeldige factuur bevat in ieder geval de volgende gegevens: Je btw-nummer (in 2019) of je btw-identificatienummer (vanaf 2020). Een individueel factuurnummer: facturen moeten doorlopend zijn genummerd. De factuurdatum.25 jan

Waar moet een factuur aan voldoen?

Op elke factuur die u krijgt moeten de volgende gegevens staan:

  • de naam en het adres van de leverancier.
  • het btw-identificatienummer van de leverancier.
  • uw naam en adres.
  • het factuurnummer.
  • de factuurdatum.
  • datum waarop de goederen of diensten zijn geleverd.
  • de hoeveelheid en soort geleverde goederen.

Meer items…

Wat maakt een factuur geldig?

De volgende vermeldingen moeten opgenomen worden: het woord ‘factuur’ factuurdatum, maar ook: leveringsdatum (voor goederen) of de datum van prestaties (bij diensten) uniek factuurnummer.

Welke vermeldingen zijn verplicht op een factuur?

Algemene vermeldingen

Het woord ‘factuur’; Datum en volgnummer van factuur; De identiteit van jouw onderneming: naam, adres van de zetel, het btw-nummer en het nummer van jouw bankrekening.

website blog post 2 min 1

Een factuur maken in 5 stappen | KVK