Hoe maak je een verslag ?

hoe maak je een verslag ? Wat moet er in een verslag staan, Hoe maak je een verslag in Word, Voorbeeld verslag, Kort verslag voorbeeld, Wat is een verslag, Hoe maak je een verslag van een interview, Hoe maak je een verslag over stage, Hoe maak je een verslag van een onderzoek

Hoe begin je aan een verslag?

De inleiding moet de volgende onderdelen bevatten:

 • korte beschrijving van het onderwerp.
 • motivatie; waarom is dit onderzoek van belang.
 • achtergrondsinformatie (eventueel eerder verricht werk met verwijzingen)
 • kort overzicht van wat er in dit verslag beschreven gaat worden.

Wat is de opbouw van een verslag?

De titelpagina, inhoudsopgave, inleiding, resultaten, conclusie en discussie, samenvatting, evaluatie en de bronvermelding vormen de verplichte onderdelen van een verslag. Een verslag wordt altijd gemaakt met behulp van een tekstverwerker.

Hoe ziet een mooi verslag eruit?

Maar er zijn wel een paar regels: 1) Gebruik in je hele verslag 1 lettertype. 2) Alle geschreven teksten (uitgezonderd titels en tussenkopjes) hebben dezelfde grootte. 3) Titels en tussenkopjes mogen groter en vetter dan de overige teksten. 4) Houdt op alle bladzijden de lay-out (indeling) hetzelfde.

Hoe maak je snel een verslag?

Sneller schrijven: 16 tips om supersnel te schrijven

 1. Zorg voor genoeg inspiratie.
 2. Maak de algemene structuur van de tekst.
 3. Schrijf een snelle kladversie.
 4. Geef jezelf een deadline.
 5. Schrijf de titel en de inleiding als laatst.
 6. Concentreren: verwijder afleidingen.
 7. Zorg dat je in een ?schrijf-bui? zit.
 8. Probeer de Pomodoro techniek.

Meer items…?27 jan

Wat staat er in de inleiding?

In je inleiding geef je algemene informatie over je onderwerp en baken je je onderwerp af zodat je lezer weet waar je onderzoek over gaat. Met die informatie beschrijf je jouw doelstelling, probleemstelling en presenteer je de hoofdvraag en deelvragen van je scriptie.

Wat moet er in het slot van een verslag?

In het slot kom je terug op de in de inleiding gestelde vraag of gegeven probleemstelling. Je kan een korte samenvatting geven, je conclusie geven, een afweging maken, een oproep of aanbeveling doen of je verwachtingen uitspreken.

Hoe maak je een verslag mooier?

Je pagina’s moeten rustig ogen, het liefst allemaal dezelfde opmaak en indeling hebben, niet teveel afbeeldingen bevatten en ook niet teveel verschillende kleuren bevatten (bij voorkeur gewoon zwarte tekst). Kies één bepaalde kleur, lettertype en indeling voor je werkstuk, niet elke pagina iets anders.

thumb 1200 1698

Hoe maak je een verslag, deel 1