Hoe meet ik de framemaat van mijn fiets ?

hoe meet ik de framemaat van mijn fiets ? Hoe meet ik framemaat mountainbike, Waar vind ik de framemaat van mijn fiets, Hoe meet je inch fiets, Wat is framemaat fiets, Framemaat fiets meten dames, Framemaat fiets 57 cm, Waar staat framemaat fiets Gazelle, Framemaat fiets lichaamslengte

Hoe weet je de maat van een fiets?

Meet de afstand vanaf uw kruis tot aan de grond dit is uw binnenbeenlengte; Deze lengte in centimeters maal 0,66 is voor u de juiste framehoogte; Zit u exact tussen twee framehoogtes in dan kiest u bij een stadsfiets voor de hoge framemaat. Gaat u uw fiets meer sportief gebruiken dan kiest u de lagere framemaat.

Hoe meet je een fietskader?

Om de geschikte framehoogte te bepalen, vertrekken we vanuit de opmeting van de binnenbeenlengte. Trek je fietsbroek en je sokken aan en ga met je voeten lichtjes uit elkaar (10 ? 15 cm) tegen een muur staan. Meet dan loodrecht vanuit het kruis de afstand tot de grond. Deze waarde vermenigvuldig je met 0,65.

Hoe groot is een 28 inch fiets?

Waarom moet ik mijn framemaat weten?

Lichaamslengte (cm) Wielmaat Framemaat
146 ? 158 26 inch N.v.t.
155 ? 160 28 inch 48 / 49 cm
161 ? 165 28 inch 50 / 51 cm
166 ? 170 28 inch 53 / 54 cm

Nog 11 rijen

Wat is een framemaat van een fiets?

De framemaat van een fiets is de hoogte van het frame van je fiets (in centimeters). Deze hoogte meten we vanaf het hart van de trapas, tot aan het punt waar de zadelpen uit het frame komt.

Is 28 inch een volwassen fiets?

Volwassen fietsen hebben standaard een wielmaat van 28 inch. De maat van de fiets wordt bepaald aan de hand van de framemaat.

Blog fietsmaten meetsysteem meten DSC 1357

De framemaat / framehoogte van je fiets berekenen? | #Fietstip