Hoe moet ik vlaggen op 4 mei ?

hoe moet ik vlaggen op 4 mei ? 5 mei

Hoe laat mag de vlag naar buiten op 4 mei?

Vaste dagen waarop wordt gevlagd

Datum Dag
4 mei Dodenherdenking. De vlag gaat halfstok van 18:00 ? zonsondergang
5 mei Bevrijdingsdag
15 augustus Formeel einde van de Tweede Wereldoorlog

Hoe lang mag de vlag normaal op 4 mei halfstok hangen?

De Nationale Dodenherdenking beperkt zich tot de vooravond van 4 mei. Om die reden is het halfstok vlaggen officieel dan ook beperkt tot de tijdsperiode van 18.00 uur tot zonsondergang. Na het houden van twee minuten stilte wordt de vlag dus niet in top gehesen, maar blijft tot zonsondergang halfstok hangen.

Hoe moet je vlaggen?

De Nederlandse vlag mag alleen tussen zonsopgang en zonsondergang gehesen worden, tenzij aan beide zijden volledig verlicht. De vlag mag de grond niet raken! Voor het halfstok hijsen van de vlag wordt de vlag eerst vol gehesen, daarna wordt zij langzaam en statig neergehaald.

Hoe laat vlaggen?

Vaste data voor het vlaggen

31 januari (1 februari) verjaardag van prinses Beatrix
4 mei (4 mei) Nationale dodenherdenking, met halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang (ca. 21.10 uur zomertijd)
5 mei (5 mei) Nationale Bevrijdingsdag
17 mei (18 mei) Verjaardag van Koningin Máxima
laatste zaterdag in juni Veteranendag

Nog 5 rijen

Hoe laat moet je 2 minuten stil zijn?

De 2 minuten stilte zijn in Nederland van 20:00 tot 20:02 uur. In het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden is dit van 18:00 tot 18:02 uur. Op andere plaatsen in de wereld zijn de 2 minuten stilte op een geschikt moment.

Waarom mag je niet vlaggen op zondag?

Over het algemeen geldt dat wanneer een officiële vlagdag op een zondag valt, het meestal een dag later gevierd wordt en daarom gaat ook een dag later de vlag uit. Dodenherdenking (4 mei) en Bevrijdingsdag (5 mei) zijn uitzondering op deze regel.

Hoe vlaggen op 4 mei 2022?

Vlag halfstok op 4 mei 2022

Op 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als teken van eerbied en respect voor de oorlogsslachtoffers. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners op om op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang).

Hoe moet je vlaggen op 4 en 5 mei?

Op 4 mei hangen we de Nederlandse vlag halfstok en op 5 mei mag de vlag voluit wapperen. Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de vlag, alleen voor het vlaggen vanaf Rijksgebouwen. Je mag als burger, bedrijf of organisatie op alle dagen van het jaar de vlag uithangen.

Wat zijn de regels voor het vlaggen?

Nederland is een van de weinige landen die geen wettelijke regels kent voor het gebruik van de vlag. Als burger, bedrijf of organisatie mag u op alle dagen de vlag uithangen, niemand verbiedt dit of bepaalt hoe u de vlag moet ophangen.