Hoe reken je oppervlakte uit ?

hoe reken je oppervlakte uit ? Omtrek berekenen, Oppervlakte vierkant formule, Oppervlakte parallellogram, Oppervlakte cirkel, Oppervlakte driehoek, Oppervlakte traduction, Rekenen oefenen werkbladen

Hoe bereken je de oppervlakte van een vierkant uit?

Uitleg. De oppervlakte van een rechthoek kun je snel berekenen met lengte×breedte lengte × breedte .

Hoe bereken je de oppervlakte van een figuur uit?

De oppervlakte van een figuur kun je berekenen door de lengte en de breedte met elkaar te vermenigvuldigen. In dit geval zou je 15 meter met 20 meter vermenigvuldigen….De oppervlakte berekenen [1]

  1. Oppervlakte = lengte (l) x breedte (b).
  2. Noteer de oppervlakte als: m2, cm2, km2, etc.
  3. Dit spreek je uit als “vierkante”.

Wat is omtrek en oppervlakte?

Dit is de rand die ergens omheen past, of anders gezegd, de lengtes van alle randen van een vlak figuur bij elkaar opgeteld. Denk bijvoorbeeld aan de omtrek van een zwembad, of van je buik! De oppervlakte is een maat voor het vlak van een object dat bedekt kan worden, zoals je een tafel bedekt met een tafelkleed.

Hoe bereken je de oppervlakte in cm2?

Vermenigvuldig lengte × breedte. Bijvoorbeeld, stel dat je een rechthoekig oppervlakte hebt met een lengte van 4 centimeter en een breedte van 3 centimeter. In dit geval is de oppervlakte van de rechthoek 4 × 3=12 vierkante centimeter.

Hoeveel is 15 vierkante meter?

Voorbeeld m2 (vierkante meter) berekening

In onderstaande afbeelding is de breedte 2 meter en de lengte 7,5 meter. Om de m2 handmatig te berekenen, vermeningvuldig je de lengte x breedte. In deze afbeelding is de oppervlakte 15m2.

Wat is de omtrek van 10m2?

De formule voor het berekenen van de omtrek van een rechthoek of een vierkant is relatief eenvoudig. Je neemt de lengte en de breedte van het stuk land of voorwerp en de som daarvan doe je keer 2.

Hoe bereken je oppervlakte met inhoud?

Alle formules voor het berekenen van de inhoud op een rijtje: Inhoud van een kubus/balk: lengte x breedte x hoogte = oppervlakte. Inhoud van een piramide: Oppervlakte van het grondvlak (lengte x breedte) x hoogte x ? = oppervlakte.

Hoe bereken je de omtrek van iets?

Meet de lengte. Meet de breedte. Omtrek = twee keer lengte plus twee keer breedte. Voorbeeld: de omtrek van een grasveld van 12 m lang en 5 m breed = (2×12 + 2×5) = 34 m.

Wat is 1 vierkante meter?

Één vierkante meter is dus gelijk aan de oppervlakte van een vierkant met zijden van 1 meter. Een vierkante meter is niks anders dan een meeteenheid die de oppervlakte weergeeft.

jsaction=”WFrRFb;keydown:uYT2Vb”>1:320:00. 1:32 · New! Watch ads now so you can enjoy fewer interruptions. Got it …YouTube · Frank de Bruin · 27 mai 20157 temps forts dans cette vidéo