Hoe werkt de wasmachine ?

hoe werkt de wasmachine ? Hoe werkt een Samsung wasmachine, Hoe werkt startuitstel wasmachine, Hoe werkt een wasmachine, Eerste keer wasmachine gebruiken, In welk vakje van de wasmachine moet wasmiddel, Hoe zet je een wasmachine aan, Hoe werkt een wasmachine Bosch, Hoe werkt een wasmachine AEG

Hoe moet je wassen met een wasmachine?

Hoe een wasmachine gebruiken?

  1. Stap 1: sorteer je wasgoed.
  2. Stap 2: vul de trommel.
  3. Stap 3: voeg wasmiddel toe.
  4. Stap 4: kies het juiste programma en de temperatuur.
  5. Stap 5: maak de wasmachine leeg.

Hoe start je de wasmachine?

De trommel draait, stopt en draait de andere kant op. Hierdoor tuimelt het wasgoed over elkaar en kan het water en wasmiddel goed doordringen. Via de motor loopt een band naar de as van de trommel. De trommel wordt in beweging gezet via een motor, die via een band verbonden is met de as van de wasmachine trommel.

Hoe werkt een wasmachine van binnen?

Een wasmachine wordt normaal gesproken op een koudwaterkraan aangesloten, waarna het water elektrisch opgewarmd wordt. Dit is kostbaar, omdat water elektrisch opwarmen een stuk minder efficiënt is dan met een cv-ketel. Een hot-fill is een apparaat dat tussen de wasmachine en de wasmachinekraan wordt geplaatst.1 nov

Hoe wordt het water in de wasmachine verwarmd?

Het wasgoed moet steeds onder water blijven en in beweging. Vooral gekleurd wasgoed moet nooit in het sop blijven staan, omdat het dan kan verkleuren. Om dezelfde reden mag nat wasgoed niet op elkaar blijven liggen. Tenslotte: nooit wringen of wrijven, alleen knijpen tijdens een handwas.

Hoe moet je een was draaien?

Handdoeken, vaatdoeken en beddengoed kun je het beste wassen op 60 graden bijvoorbeeld, terwijl de meeste kleding op 30 of 40 graden gewassen wordt. Op een zo laag mogelijke temperatuur wassen is beter voor het milieu! Met Seepje wordt je was zélfs schoon op 20 graden!

Hoe moet je wasjes draaien?

Wasmiddel doe je altijd in het grootste bakje dat geen plastic klepje heeft. Dit bakje is aangeduid met hoofdwas, nummer 2, II, een tobbe met twee streepjes, wash of laundry detergent.

Welk wasmiddel in welk vakje?

Als je vaatwasser of wasmachine enkel koud water krijgt, zal hij dit koude water elektrisch verwarmen. Dit neemt het leeuwendeel van de energie die deze toestellen verbruiken. Water opwarmen kost relatief gezien erg veel energie.

WAS4

Eerste hulp bij eerstejaars – Hoe werkt een wasmachine?