hoe werkt een anticonceptiepleister ? Anticonceptiepleister voor- en nadelen, Anticonceptiepleister ervaringen, Anticonceptiepleister voordelen, Nadelen anticonceptiepleister, Nadelen hormoonpleister, Evra pleister toch zwanger, Anticonceptiepleister prijs, EVRA pleister bijwerkingen
Contents
- 1 Hoe beschermt de anticonceptiepleister?
- 2 Hoe lang werkt de anticonceptiepleister?
- 3 Wat zijn de nadelen van het anticonceptiepleister?
- 4 Waar mag je de anticonceptiepleister plakken?
- 5 Hoe snel zwanger na pleister?
- 6 Hoeveel procent is de pleister betrouwbaar?
- 7 Hoe veilig is de Hormoonpleister?
- 8 Hoeveel kost een anticonceptiepleister?
Hoe beschermt de anticonceptiepleister?
De hormonen zorgen ervoor dat: Er geen eisprong meer plaatsvindt. Zaadcellen niet meer door het slijm van de baarmoederhals geraken. Een bevruchte eicel zich niet in de slijmvliesbekleding van de baarmoeder kan nestelen.
Hoe lang werkt de anticonceptiepleister?
Een anticonceptiepleister werkt 1 week. Iedere week van de cyclus vervang je de pleister op dezelfde dag. Je plakt dus 3 anticonceptiepleisters per cyclus.
Wat zijn de nadelen van het anticonceptiepleister?
Nadelen:
- Er kunnen in het begin bijwerkingen zijn zoals hoofdpijn en gespannen borsten.
- Je kunt vergeten hem weer op te plakken.
- Je ziet de pleister soms zitten.
- De pleister beschermt niet tegen soa’s.
Waar mag je de anticonceptiepleister plakken?
De Evra pleister mag worden aangebracht op de bil, de buik, de buitenkant van een bovenarm of de bovenkant van de rug, maar niet op de borst, op rode of geïrriteerde huid of op snijwonden. De pleister moet stevig worden aangedrukt. Elke volgende pleister moet op een andere plaats op de huid worden geplakt.
Hoe snel zwanger na pleister?
Zwanger worden na de anticonceptiepleister
Als je zwanger wil worden, kan je in principe meteen zwanger raken na het stoppen met de anticonceptiepleister. Meestal wordt aangeraden om te wachten tot na je eerste echte menstruatie.
Hoeveel procent is de pleister betrouwbaar?
De anticonceptiepleister is een dunne, flexibele, pleister. Het geeft hormonen (oestrogeen en progestageen) af, waardoor je beschermd bent tegen zwangerschap. De pleister moet elke week worden vervangen. Bij goed gebruik is de pleister voor 99% betrouwbaar.
Hoe veilig is de Hormoonpleister?
Wat zijn de risico’s als ik de hormoonpleister gebruik? Als je deze hormoonpleister gebruikt heb je: een verhoogde kans op trombose (meer nog dan bij de pil). een iets verhoogd risico op hart- en vaatziekten.
Hoeveel kost een anticonceptiepleister?
In het kort. De anticonceptiepleister is erg betrouwbaar als je elke week op tijd een nieuwe pleister opplakt. Je betaalt elke 3 maanden ?32,00 tot ?40,00. Omgerekend is dat tussen de ?10,65 en ?13,35 per maand.
