hoe werkt een nietpistool ? Hoe doe je nietjes in een nietpistool, Tacker diepte instellen, Rapid nietmachine bijvullen, Handtacker handleiding, Esselte Niettang bijvullen, Kinzo Tacker gebruiksaanwijzing, Elektrische tacker, Tacker werkt niet
Contents
Waar gebruik je een nietpistool voor?
Een nietpistool of tacker is een zwaardere versie van een nietapparaat, dat door middel van een veersysteem, perslucht of een krachtige elektromagneet, nieten in materiaal kan schieten.
Hoe doe je nietjes in een nietmachine?
Zorg ervoor dat het nietpistool op de kop staat om de nietjes gemakkelijk in te brengen. Doe je nietjes ondersteboven in het sleufje. De meeste fouten worden gemaakt als mensen de nietjes er verkeerd om in doen. Je dient de nietjes in het pistool te stoppen met de vlakke kant eerst, en de scherpe kantjes omhoog.
Hoe werkt een elektrische tacker?
Hoe werkt een elektrische tacker? Het principe van een elektrische tacker is relatief eenvoudig: Het nietmagazijn ? ook wel magazijn of nietuitgifte genoemd ? wordt gevuld met nieten of spijkers, die met een druk op de knop van het apparaat met hoge snelheid in het materiaal worden geschoten.
Hoe tacker smeren?
Wanneer de compressor geen smeerolie in de lucht mixt, dan elke 1 – 2 uur zelf de tacker smeren met olie via de compressor luchtuitlaat. Breng een paar druppeltjes olie aan op de luchtinlaat, sluit weer aan op de luchtdrukslang en laat een paar seconden lopen om goed te smeren.
Welke nietjes nietpistool?
De nietjes komen in verschillende maten, zo zijn nietjes met een lengte van 6 – 18 mm het meest gangbaar. Het is niet altijd mogelijk om nietjes van een ander merk te gebruiken bij een tacker. Het is aan te raden om een merk nietjes te kiezen die overeenkomt met jouw tacker.
Welke olie in tacker?
Speciale olie voor het smeren van tackers. Voor een goede werking van de tackers dien je telkens voor gebruik een paar druppels tackerolie achter in de luchtinlaat (insteeknippel) te druppelen. Onze tackerolie zit in een klein flesje van 100 ML en heeft een lang tuitje.
Hoe weet je welke nietjes?
De maat van een nietje bestaat uit twee getallen, zoals 24/6. Bij 24/6 verwijst 24 naar de draadsterkte verwijst. Hoe hoger het getal, hoe sterker de draad en dus ook het nietje. Het tweede getal verwijst naar de lengte van het ‘pootje’ van het nietje; de 6 in 24/6 betekent dat het pootje van het nietje 6 mm lang is.
Welke type nietjes zijn er?
De meest voorkomende nietjes hebben een afmeting van 24/6 (DIN 7405). Andere veelvoorkomende maten zijn 13/6, 13/8, 24/8, 26/6 en 26/8. Het getal 24 staat voor de Duitse hechtdraadnorm, zijnde de draadsterkte. Het getal 6 geeft de pootlengte aan, dus dat de nietjes 6 mm hoog zijn.

Ferm Elektrische nietmachine – ETM1004