Hoe werkt een schietlood ?

hoe werkt een schietlood ? Schietlood behangen, Schietlood GAMMA, Schietlood kopen, Hoe glad moet een muur zijn voor glasvezelbehang, Muur behangklaar maken, Muur gedeeltelijk behangen, Muur herstellen na verwijderen behang, Behangen op betonnen muur

Waarom gebruik je een schietlood?

Gebruik van een schietlood In de bouw wordt schietlood (paslood) voornamelijk door timmerlieden en metselaars gebruikt voor het verticaal (ook aangeduid als lood) stellen van muren, deuren en kozijnen. Daarnaast kan met behulp van een schietlood ook een verticale lijn op de muur afgetekend worden.

Wat betekent schietlood?

Een schietlood, richtlood of paslood is een stuk gereedschap om te controleren of een vlak of lijn verticaal staat, dan wel om te zien of een punt zich loodrecht onder of boven een ander punt bevindt.

Waarom gebruikt een behanger een schietlood?

Door schietlood te gebruiken bij het behangen, weet je zeker dat je eerste strook loodrecht op de muur bevestigd wordt. En dat is belangrijk, want bij de meeste huizen zijn zowel de boven- als de onderkant van muren niet altijd even recht.

Wat gebruik je voor het stellen te lood zetten van profielen?

Een theodoliet is een instrument met een ontvanger en een zender, waarmee een tekening uitgezet kan worden. Een stelwaterpas gebruik je vooral om waterpas te stellen, dit wordt ook wel te lood stellen genoemd.

Behangen – Klustips | GAMMA België