Hoe werkt mechanische ventilatie ?

hoe werkt mechanische ventilatie ? Mechanische ventilatie blijft draaien, Mechanische ventilatie appartementencomplex, Mechanische ventilatie uitzetten in de winter, Mechanische ventilatie aanleggen, Beste mechanische ventilatie, Mechanische ventilatie vervangen, Mechanische ventilatie verplicht, Mechanische ventilatie aanleggen oud huis

Hoe gebruik je een mechanische ventilatie?

Welke stand gebruik je?

  1. Bij 3 standen: zet mechanische ventilatie op 1 als je niet thuis bent, op 2 als je wel thuis bent (ook ’s nachts) en op 3 tijdens koken en douchen.
  2. Bij 2 standen: zet het ventilatiesysteem standaard op 1 (als je thuis bent of weg bent, en ook ’s nachts) en op 2 bij koken en douchen.

Meer items…

Waarom mag je mechanische ventilatie niet uitzetten?

Schakel je de ventilatie lange tijd uit? Dan vergroot je het risico op schimmelvorming. Dus, elke keer bij het uitzetten van je mechanische ventilatie, kunnen er schadelijke gevolgen zijn voor jou en je woning.

Wat verbruikt een mechanische ventilatie?

De mechanische ventilatiesystemen op wisselstroom die in veel huishoudens voorkomen, gebruiken in de basisstand ongeveer 20 Watt. Dit ventilatiesysteem heeft meestal drie standen. Wanneer de stand van het systeem hoger wordt gezet, kan het verbruik oplopen naar 70 tot 100 Watt.

Hoe werkt mechanische ventilatie in flat?

Bij mechanische ventilatie voert een afzuigsysteem voortdurend vervuilde lucht uit het appartement. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een badkamerventilator. De afvoer van de lucht gaat automatisch, echter voor de aanvoer van schone lucht is men zelf verantwoordelijk.

Is mechanische ventilatie voldoende?

Mechanische ventilatie is ideaal om een goed binnenklimaat te creëren. Elke ruimte in je huis wordt voorzien van schone, droge lucht en de vuile, vochtige lucht wordt afgevoerd. Dit bevordert je gezondheid en voorkomt muffe geurtjes en schimmels.

Hoeveel stroom verbruikt ventilatie?

Een ventilator verbruikt zo’n 0.05 kWh per uur en een airco tussen de 1,0 en 2,5 kilowatt per uur.

Hoe vaak moet je mechanische ventilatie schoonmaken?

Wij raden u aan om uw mechanische ventilatie eens in de 4 jaar te laten reinigen. Daarnaast is het aan te raden om de ventilatiebox eenmaal in de 2 jaar te laten onderhouden. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat uw systeem, vervuilde lucht zo snel mogelijk afvoert.

1361