Hoe werkt meereiskorting ?

hoe werkt meereiskorting ? OV-chipkaart, Openbaar vervoer Nederland, Enkele reis, Intercity Amsterdam

Hoe stel je Meereiskorting in?

Bestel het meereiskaartje online op de naam van de persoon die meereist. Het betreft een e-ticket dagretour. Dit kun je uitprinten of laden in de NS app. Bij aankoop dien je op te geven tussen welke twee stations de persoon meereist.8 jul

Hoe koop je een Meereiskaartje?

Hoe werkt het precies? Als je gebruik wilt maken van het meereiskaartje, dan werkt het als volgt: Reiziger 1: Deze betalende reiziger checkt gewoon in met zijn ov-chipkaart (en is 12 jaar of ouder). Reiziger 2: Checkt in- en uit met het meereiskaartje, en dus niet met zijn ov-chipkaart.2 aug

Hoe gebruik je een Meereiskaart?

Het Samenreisticket Dagretour Dal is alleen geldig in dezelfde klasse en op hetzelfde traject als de persoon met het NS-abonnement. Het ticket is alleen geldig in de daluren: op doordeweekse dagen tot 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. In het weekend en op feestdagen is het ticket de hele dag geldig.

Hoe werkt Samenreisticket?

Samenreiskorting kan ook op een anonieme OV-chipkaart geladen worden. Voor de volledigheid: u mag alleen met Samenreiskorting met iemand meereizen als de persoon met wie u meereist, een abonnement op zijn persoonlijke OV-chipkaart heeft staan (en ook met die OV-chipkaart heeft ingecheckt).

Kun je met anonieme OV kaart meereizen met korting?

Deze Samenreiskorting kan alleen gebruikt worden in de daluren. Naast jou mag een abonnementhouder ook nog 2 andere reizigers meenemen met korting. Let wel op dat, in het geval van 2 extra medereizigers en je reist een grotere afstand, het in verhouding goedkoper kan zijn om dan een NS Groepsticket aan te schaffen.

Hoeveel mensen kunnen met korting meereizen?

Er geldt een marge van vijf minuten in het voordeel van de reiziger bij het inchecken in de daluren. Volgens de definitie duurt de spits ’s ochtends tot 9.00 uur, dus zou u pas vanaf 9.00 uur kunnen inchecken als u met korting wilt reizen.

Hulplijn

Opladen van Samenreiskorting op OV Chipkaart