Hoe werkt wtw systeem ?

hoe werkt wtw systeem ? WTW installatie nadelen, WTW betekenis, Decentrale WTW, Warmteterugwinning, WTW unit kopen, WTW ventilatie, Goedkope WTW unit, Beste WTW installatie

Hoe werkt WTW in een woning?

Een WTW-unit is een ventilatieapparaat dat vervuilde lucht in huis afvoert en het vervangt voor schone lucht. De WTW-installatie brengt verse lucht van buiten naar binnen. Voor deze lucht de woning ingaat wordt het gefilterd en aangepast naar de gewenste binnentemperatuur.

Hoeveel energie bespaar je met een WTW systeem?

De douche-WTW is hier een goed voorbeeld van. Omdat de besparing op gas vrij bescheiden is (ongeveer 200 m3 gas per jaar bij een 4-persoons huishouden), bedraagt de terugverdientijd van de investering maar liefst 6 tot 10 jaar (bij een pijpconstructie).6 aug

Wat kost een WTW aan stroom?

10 kWh per dag. Op een echt koude dag is het dan ongeveer het dubbele, 20 kWh. Met een warmtepomp (COP = 5) kunnen we dit opwekken met 372 kWh per jaar aan elektriciteit. Hiervoor betalen we dan ongeveer ? 78 per jaar.

Hoe werkt een WTW unit in de zomer?

In de winter wordt de koele inkomende lucht opgewarmd door de warme uitgaande lucht, maar in de zomer werkt de WTW installatie juist andersom. De inkomende warme lucht wordt afgekoeld met behulp van de koelere luchtstroom naar buiten. Dit geldt voor alle WTW installaties, ook voor installaties zonder bypass.

Wat gebeurt er als je de WTW uitzet?

Wanneer u uw WTW installatie uitschakelt als u op vakantie gaat, wordt de lucht niet ververst en blijft vocht in de woning hangen. Wij adviseren u de installatie in stand 1 te laten ventileren. In deze stand verbruiken moderne installaties weinig energie.

Kan een WTW ook koelen?

Met een wtw-unit kan je passief koelen, maar niet actief koelen. Wat zijn de functies van een wtw in de winter en zomer? De wtw heeft zijn bekendheid verworven omdat het aan WarmteTerugWinning doet. Dit betekent dat de koude lucht die van buiten wordt aangezogen, opgewarmd de woning ingeblazen wordt.

Is een WTW zinvol?

Met een douche-wtw gebruik je de warmte van het wegstromende douchewater om het koude douchewater alvast op te warmen. Daardoor verbruikt je cv-ketel minder gas of je warmtepomp minder stroom. Er zijn verschillende systemen. Voor de meeste douche-wtw’s is een kleine verbouwing nodig.

Hoe werkt mechanische ventilatie Abelco

Uitleg werking WTW systeem.