Hoe wordt cocaïne gemaakt ?

hoe wordt cocaïne gemaakt ?

Kan je zelf coke maken?

Rookbare basecoke maak je door snuifcoke te koken met ammonia of maagzout. Hierdoor verandert de cocaïne-hydrochloride in een basische stof (ph >7) die rookbaar is. De werkzame stoffen verdampen onder de honderd graden. Rookbare coke is bekend onder de namen: gekookte coke, basecoke, bori en crack.

Wat voor stoffen zit er in cocaïne?

Van cocabladeren naar cocapasta ofwel bazooka De cocaïnebladeren worden vermengd met een oplossing van natriumcarbonaat (soda). Aan het mengsel wordt vliegtuigbenzine (kerosine) toegevoegd. Vervolgens worden de bladeren geplet. De cocaïne-alkaloïden komen nu vrij.

Hoe maak je Cokes?

Cokes is het product van thermolyse (ook wel pyrolyse of droge destillatie genoemd) van steenkolen bij temperaturen tussen 900 en 1100 °C. De steenkool wordt plastisch bij een temperatuur van ongeveer 300 tot 600 °C, en stolt weer wanneer de vluchtige componenten zijn ontweken.

Wie produceert cocaïne?

De coca-plantages De meeste ladingen cocaïne komen vanuit Zuid-Amerika, om precies te zijn vanuit Colombia. Hier wordt in grote getalen de cocaplant verbouwd. Volgens een rapport van de Verenigde Naties is de hoeveelheid land waar de cocaplant op wordt verbouwd in Colombia zelfs nog nooit zo groot geweest als nu.15 jan

Wat doet coke met je gezicht?

Uiterlijke symptomen van cokegebruik:

Cocaïne stimuleert de bloedsomloop waardoor je ogen er rood en waterig uitzien. Tandenknarsen. ‘Strak’ gezicht. Ophalen van de neus of vaak de neus vegen.

Hoe ruikt goede coke?

Cocaïne heeft wel degelijk een geur. Het ruikt naar de manier waarop het gemaakt wordt. Aan de cocabladeren wordt namelijk, tijdens het proces, kerosine en, in een later stadium, zoutzuur toegevoegd. Door de toevoeging van het zoutzuur blijft er een poeder over (cocaïne) dat ruikt naar zijn eigen ingrediënten.

Wat doet coke met seks?

Cocaïnegebruik en seks

Cocaïne verstoort het niveau dopamine en noradrenaline in de hersenen. Dat kan ook stevig effect hebben op je libido, seksualiteit en de seksuele beleving. Je krijgt minder zin in seks en mannen krijgen minder snel een erectie, bij langdurig gebruik ontstaat impotentie.

Waarom is de coke zo duur?

De straatwaarde van drugs wordt vaak bepaald door hoe groot de vraag en het aanbod zijn. De prijs van een drug kan op vrij korte tijd stijgen of net dalen, afhankelijk van de beschikbaarheid ervan. Cocaïne werd de voorbije jaren bijvoorbeeld goedkoper omdat er meer van die drug op de illegale markt beschikbaar werd.

Waarom is coke zo lekker?

Coke heeft invloed op een aantal stofjes in de hersenen, de zogenaamde neurotransmitters. Het gaat dan met name om dopamine en noradrenaline. Dopamine werkt op het beloningssysteem in de hersenen en daardoor voel je je lekker en zelfverzekerd.

cocaine

jsaction=”WFrRFb;keydown:uYT2Vb”>5:09Discover key moments from history and stories about fascinating people on the Official BBC Documentary channel: …YouTube · BBC Studios · 4 juin 2010