Hoe wordt een musical gemaakt ?

hoe wordt een musical gemaakt ? Sprookjes Musicals, Efteling spreekbeurt, Efteling musicals

Welke kenmerken heeft een musical?

Een musical is een vorm van theater die muziek, liedjes, gesproken dialogen en dans combineert. Het emotionele deel van het stuk ? humor, pathos, liefde, woede ? en ook het verhaal op zich worden gebracht door woorden, muziek, bewegingen en technische aspecten als entertainment in een geïntegreerd geheel.

Hoeveel liedjes heeft een musical?

Hoeveel liedjes zitten er in een musical? Iedere musical bevat tussen de 6 en 8 liedjes (afhankelijk van de titel).

Hoe is een musical ontstaan?

Het ontstaan van de musical De eerste musical werd in 1866 opgevoerd op Broadway in New York in Amerika. De show werd een ‘musical comedy’ genoemd. Showboat was in 1927 de eerste musical zoals wij die nu kennen. Het was een theatervorm waarin zang, dans en verhaal een samenhangend geheel vormden en elkaar versterkten.

Wie heeft musical bedacht?

Het duurde daarna echter nog zo’n 40 jaar totdat de musicals Nederland bereikten, waarvan Annie M.G. Schmidt één van de eerste schrijvers was. Zanger en liedjesschrijver Benoni Roelofs, later beter bekend als ‘Benny Vreden’ besloot zich in de jaren ’60 toe te leggen op liedjes en musicals met en voor kinderen.

Hoe lang draait een musical?

Hoelang duurt de voorstelling? ONE de Musical duurt ongeveer 2 ½ uur en wordt onderbroken door een pauze van 20 minuten.

Wat is het verschil tussen theater en musical?

Een verschil dat theaterkenners weleens noemen, is dat bij musicals een lied herhaalt of versterkt wat je daarvoor in spel zag en dat dit bij muziektheater niet het geval is. Bij muziektheater zet de maker de discipline in die het verhaal op dat moment het beste kan vertellen: spel of muziek.

5 boeken musicals