Hoe zie je of een konijn zwanger is ?

hoe zie je of een konijn zwanger is ? Hoe vaak kan een konijn zwanger worden, Symptomen konijn zwanger, Hoe lang is een konijn zwanger, Wanneer kan een konijn zwanger worden, Hoe lang is een hangoor konijn zwanger, Hoe lang is een vlaamse reus zwanger, Hoe lang is een dwergkonijn zwanger, Hoe lang duurt schijnzwanger konijn

Hoe lang van te voren maakt een konijn een nest?

Eerst is het handig als je iets te weten komt over de dracht en de bevalling bij konijnen. Een voedster draagt haar kleintjes ongeveer 28 tot 31 dagen. In de laatste twee weken van de dracht zal ze een nestje gaan bouwen.

Wat moet je doen als je konijn zwanger is?

Daarom kunt het best naar de dierenarts gaan. Hij kan het konijn veilig inspecteren zonder de foetus te beschadigen. Een andere goede manier om te kijken of uw konijn zwanger is, is een echo maken bij de dierenarts. Na de eerste zes dagen van de dracht is een echo honderd procent nauwkeurig.17 okt

Hoeveel baby’s krijgt een konijn?

Konijnen krijgen gemiddeld 3 tot 12 jongen en de dracht duurt ongeveer 32 dagen. Je kunt het beste wachten met dekken tot de voedster een half jaar oud is. Laat de ram en voedster wel eerst rustig aan elkaar wennen.

Hoe kun je zien dat een konijn gaat bevallen?

Hoe weet ik dat mijn konijn gaat werpen? Een paar dagen voor de worp eet je konijn minder en zwelt haar vulva op. Sommige wijfjes (of ‘voedsters’) scheiden dan ook wat slijm uit. Haar lichaamstemperatuur daalt een beetje en ze wordt een beetje humeurig.

Waarom eten konijnen hun babys?

konijnen eten hun jongen op als ze gestresst zijn maar ook als er iets niet goed is met de jongen dat kan ook de reden zijn dat ze door het hok lagen verspreid dat hoeft natuurlijk niet want ze kunnen ook aan de tepel hebben gehangen terwijl de moeder weg sprong van het nest.

Kan een konijn maar 1 baby krijgen?

Hoe is het dan gebeurd dat ze zwanger is van dit jonge konijntje? Hou haar maar goed in de gaten, want konijntjes krijgen zelden maar 1 jong konijntje.. het kan zijn dat er nog meer in haar buik zitten. Anders is het raadzaam even naar de dierenarts te gaan.

Wat mag een zwanger konijn niet eten?

Sommige konijnen hebben tijdens de dracht last van diarree. Dat is juist in die periode extra onwenselijk omdat de voedster en haar ongeboren baby’s kwetsbaarder zijn. Handel daarom direct als je voedster diarree heeft. Geef haar geen groenten en fruit meer, alleen maar droogvoer en zo veel hooi als ze wil.

Hoe lang duurt het paren van konijnen?

Hoe lang dit precies is, hangt af van hun gedrag. Wanneer de konijnen erg druk zijn en er veel gebeurd, is 10 minuten lang genoeg. Gaat het er vrij rustig aan toe, dan kun je 15-30 minuten koppelen. Laat ze zo mogelijk drie tot 5 keer per dag bij elkaar, met tussenpozen van steeds een paar uurtjes.

msd knijnisking nl gezondheid 4