Wat is bijtelling ?

wat is bijtelling ? Netto bijtelling berekenen, Wat is bijtelling auto particulier, Hoe werkt bijtelling op je salaris, Hoe betaal je bijtelling, Bijtelling leaseauto Belastingdienst, Bijtelling elektrische auto berekenen, Cataloguswaarde auto bijtelling, Wat is bijtelling elektrische auto

Wat is bijtelling en hoe werkt het?

Wat is bijtelling? Het is een fiscale regeling voor zakelijke rijders. Je krijgt ermee te maken als je met jouw zakelijke auto jaarlijks meer dan 500 privé-kilometers maakt. De fiscus ziet die kilometers namelijk als een vorm van inkomen, waarover je belasting moet betalen.

Waarom moet je bijtelling betalen?

Wanneer je privé gaat rijden met de auto dan ziet de belastingdienst dit als loon, waarover jij als werknemer belasting moet betalen. Het extra stuk inkomen dat bij jouw loon wordt opgeteld, dat noemt men bijtelling.14 aug

Waar betaal je bijtelling over?

Eigenlijk is de bijtelling een verrekening van uw privégebruik met de autokosten van uw onderneming. Deze verrekening gebeurt in uw aangifte inkomstenbelasting. De bijtelling hebt u ook als uw onderneming een auto leaset of huurt waarmee u meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt.

Wat is de bijtelling van mijn auto?

Als u per jaar meer dan 500 kilometer privé rijdt, dan krijgt u te maken met bijtelling. Dit is een percentage van de nieuwwaarde van de auto. U moet hierover inkomstenbelasting betalen. Voor de meeste auto’s geldt een bijtellingspercentage van 22% over de cataloguswaarde.

Heb je altijd bijtelling?

Bijtelling betaal je aan de belastingdienst wanneer je een zakelijke leaseauto ook voor privé kilometers wilt gebruiken. Alleen als je meer dan 500 kilometer per jaar met je zakelijke leaseauto prive rijdt moet je bijtelling betalen. Is dit niet het geval, dan betaal je dus geen bijtelling.

Wat kost bijtelling per maand?

Jouw werkgever telt per loontijdvak (bijvoorbeeld per maand als je jouw loon per maand krijgt) een evenredig deel van het voordeel bij jouw loon. Dit is de bijtelling. Nieuwe auto’s die in 2021 op kenteken zijn gezet hebben een bijtelling van 12% (0 gr/km CO2-uitstoot) of 22%.

Is een auto van de zaak voordelig?

Voor werknemers is een auto van de zaak meestal aanzienlijk goedkoper dan een eigen auto. De inkomstenbelasting over het privégebruik is heel vaak veel lager dan de kosten van de auto. Dat geldt ook als de werkgever een bijdrage voor privégebruik eist. Die bijdrage wordt afgetrokken van de bijtelling.