Wat is bluesmuziek ?

wat is bluesmuziek ? Bekende Blues nummers, De blues hebben, De blues hebben betekenis, Blues betekenis, Muziekstijl en dans ontstaan uit de blues, Dans 1920 blues, Waar komt het woord blues vandaan, Blues muziek top 100

Wat houdt blues in?

langzaam, melancholiek lied of melodie in vierkwartsmaat. Blues is oorspronkelijk volksmuziek van Amerikanen met Afrikaanse roots.

Hoe klinkt blues muziek?

Vaak wordt een harmonisch contrast gebruikt: het in mineur soleren of zingen over een majeur akkoordenschema. Bluesmuziek heeft vaak een wat rauwe, donkere zangpartij, geworteld in zwarte gospel. De zanglijn wordt gekenmerkt door herhaling en een vraag-en-antwoord-dialoog tussen de zanger en de muzikanten.

Wat maakt blues blues?

Een belangrijk kenmerk van de Blues is het deprimerende aspect van de muziek. Dit heeft ook met de oorsprong ervan te maken. De muziek werd gemaakt in barre omstandigheden, dus het is logisch dat de muziek derhalve een deprimerende ondertoon krijgt. Hoewel de muziek deprimerend is, kan het juist verlichtend werken.

Waar gaat de blues over?

De blues is een muziekstijl uit Amerika dat eind 19-e eeuw is ontstaan. Het komt voort uit het oude slavernij-verleden van de VS. Daar waar de negers als slaven veelal op het land werkten als slaven zongen ze liederen met woorden die over hun extreme lijden gingen.

Welke soorten blues?

Deze muzieksoort kreeg uiteindelijk de naam R&B-soul. R&B-soul vormt een aparte en heftige mix van de beste soulmuziek, gospel en blues. Als er een vorm van Amerikaanse muziek rechtstreeks afstamt van de blues, dan is het wel de Rock ’n Roll.

Wie zongen er vaak blues?

Muzikanten zoals : T-Bone Walker, Johnny “Gitaar” Watson, Freddy King. Onder de pioniers was de formidabele Blind “Lemon” Jefferson, geboren in 1897 en een meester in akoestische blues die met klinkende tonen uit een Nationale steelgitaar werden gehaald.

Welke soorten blues?

Wat kan er kermen en zingen als de blues? Deze meeslepende muziekstijl die vaak over de ellende en gebreken van het leven gaat is tegelijkertijd divers als geen ander. Met grootheden als B.B. King, Muddy Waters, Eric Clapton en meer blijft blues zijn populariteit ook vandaag behouden.