Wat is cardioversie ?

wat is cardioversie ? Cardioversie bij ouderen, Cardioversie filmpje, Herstel na cardioversie, Cardioversie risico, Cardioversie en pacemaker, Cardioversie atriumfibrilleren, Hoe lang duurt een cardioversie, Wat kost een cardioversie

Hoe gevaarlijk is een cardioversie?

Een cardioversie is niet gevaarlijk ook al lijkt de situatie beangstigend. De ernstigste complicatie die kan voorkomen is het loslaten van een bloedstolsel uit het hart. Uw cardioloog let echter op belangrijke signalen om deze kans zo klein mogelijk te maken.

Wat gebeurt er bij een cardioversie?

Elektrische cardioversie Via een apparaat (defibrillator) krijgt u een elektrische schok om de ritmestoornis te laten stoppen, zodat uw normale hartslag het overneemt. De cardioloog reset als het ware het hart, te vergelijken met het opnieuw opstarten van een vastgelopen computer.

Hoe vaak kun je een cardioversie doen?

Op het hartfilmpje ziet de cardioloog direct of het hartritme weer normaal is. Is dat niet zo? Dan doet de cardioloog de cardioversie opnieuw. Dit gebeurt maximaal 4 keer.

Hoe lang blijven na cardioversie?

Meestal blijft u na de cardioversie uw medicijnen nog enige tijd gebruiken (ook als de behandeling succesvol was), dit in overleg met uw behandelend arts. Was de cardioversie niet succesvol, dan heeft u nog een onregelmatig ritme.

Hoe lang rust na cardioversie?

Doe het de eerste 24 uur na de behandeling rustig aan thuis. U hoeft niet stil te blijven zitten, maar ga niet sporten of op een andere manier actief bewegen. Na de eerste 24 uur kunt u weer alles doen zoals u dat gewend bent.

Kun je oud worden met hartritmestoornissen?

Het maakt voor uw levensverwachting niet uit of uw hartritme vooral door het normale sinusritme of door boezemfibrilleren wordt bepaald. De bovengenoemde behandelingen hebben als doel uw kwaliteit van leven te verbeteren, door uw hartklachten te verminderen.

Waarom een cardioversie?

Cardioversie is een manier om een onregelmatig hartritme weer regelmatig te krijgen. Bij de boezemfibrilleren (atriumfibrilleren) en boezemflutter kan een cardioversie nodig zijn.

Is hoesten slecht voor het hart?

Bij hoesten verhoog je de druk in de borstkas. Dit verbetert de bloedstroom en zo kan een hartstilstand worden voorkomen. Bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis heeft hoesten geen zin.