Wat is een sitar ?

wat is een sitar ? Sitar instrument, Sitar leren spelen, Snaarinstrumenten, Ravi Shankar, Luit, Sitar geluid, Sitar kopen, Oosterse snaarinstrumenten

Hoe bespeel je een sitar?

Normaal gesproken bespeel je ze niet; ze zitten ook ónder je andere snaren. Ze trillen mee. Bij het aantokkelen van een snaar trek ik eigenlijk het uiteinde van de snaar een beetje tegen de kam aan. Alles heeft te maken met resonantie; het klinkt allemaal een beetj

Hoe oud is de sitar?

De sitar (of Sitara) is een tokkelinstrument, afkomstig van het Indiase subcontinent. Het werd en wordt gebruikt in Hindoestaanse klassieke muziek. Het instrument is uitgevonden in het middeleeuwse India en bloeide in de 16e en 17e eeuw en kreeg zijn huidige vorm in het 18e-eeuwse India.23 apr

Hoe heet een Griekse gitaar?

De bouzouki (Grieks: ?? ?????????; mv. ?? ??????????, bouzoukia) is een snaarinstrument (een dubbelkorige langhalsluit) uit Griekenland.

Hoeveel snaren heeft de citer?

In antieke bronnen wordt de lier meestal beschreven als een vier- tot elfsnarig instrument. De citer zou zeven tot vijftien snaren tellen. In plaats van schapendarmen werden voor de snaren in de loop van de tijd ook pezen gebruikt.

Welk snaarinstrument heeft 29 tot 42 snaren?

De pikasso in Missouri, VS. Wie de pikassogitaar bespeelt moet net zo geniaal zijn als de kunstschilder waarnaar hij is vernoemd, want er zitten maar liefst 42 snaren op ? het eindresultaat van een weddenschap om een zo ingewikkeld mogelijke gitaar te maken.

Wie is de uitvinder van de muziek?

Volgens John Bailie ligt de oorsprong van de westerse klassieke muziek zo’n 3500 jaar voor Christus in Mesopotamië, om precies te zijn in de stadstaten van de Sumeriërs. Het is bekend dat de eerste vorm van schrift en literatuur een uitvinding is van deze beschaving.

Hoe heet Griekse muziek?

Verder zijn er de Laïka, het populaire lied dat voortkwam uit de Rembetika, de Dimotika, een mix van invloeden uit oost en west, de Nissiotika, eilandmuziek en tegenwoordig ook Griekse rock, moderne ballades en de zogenoemde ‘Skilarika’ (????? = hond, dus wat wij ‘hondengejank’ zouden noemen), oftewel de muziek die in …

Hoe ziet een citer eruit?

De q?n?n is een Arabische citer die bestaat uit een trapeziumvormige klankkast (met twee rechte hoeken) met daarbovenop tussen de 72 en 78 snaren. Deze snaren zijn meestal opgedeeld in groepjes van drie met elk dezelfde toon. Het totale bereik van de q?n?n komt daarmee op ongeveer drieënhalf octaaf.

Wat betekent citer?

Een citer, zither of zitherachtige is een snaarinstrument dat voornamelijk bestaat uit een klankbodem (boog, buis, plank, frame) die bespannen is met een of meer snaren. In de indeling volgens Hornbostel?Sachs behoren tot deze instrumentengroep onder andere de Japanse koto, de piano en het hakkebord.

mooi sitar klassiek muziekinstrument 96037 395

What is a sitar?