Wat is een spie ?

wat is een spie ? SPIE 3 letters, Spie synoniem, SPIE vestigingen, SPIE vacatures, SPIE Nederland, Houten spie, SPIE Group, Spie kopen

Wat doet een spie?

De spie geeft zowel in de draai- als in de lengterichting een verbinding. De spiegleuf in de naaf wordt ook iets taps uitgevoerd, zodat wordt voorkomen dat de naaf scheef op de as komt tijdens het inslaan van de spie. Ook klemt de naaf zo beter op de as.

Wat is een spie geld?

[Soldatentaal, 1914] geldstuk, een cent.

Wat is een Inlegspie?

Een (inleg)spie is een volgens het woordenboek ‘een stukje metaal dat in een groef van een (motor-) as ligt opgesloten, om verdraaiing te verhinderen’. Het is dus een onderdeel die je gebruikt om een machinedeel op een draaiende as te verbinden.28 mei 2021

Wie is eigenaar van spie?

Lieve Declercq, CEO van SPIE Nederland: ‘Wij zijn de bouwers van de energietransitie’ Bedrijven in de technische dienstverlening vormen de ruggengraat van onze economie en zijn de bouwers van de energietransitie.

Wat voor soort bedrijf is spie?

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie.

Hoe noem je 1000 gulden?

Ook de bijnaam rooie of rooie rug (en vandaar, enigszins vulgair, alleen rug) voor een biljet van duizend gulden vindt zijn oorsprong in de 19e eeuw, toen deze biljetten een rode achterzijde hadden.

Wat is een as naaf verbinding?

Een as-naafverbinding is de bevestiging van een kettingwiel, tandriemschijf (ook wel tandriempoelies genoemd), v-riemschijf en dergelijke op een as met behulp van frictie. Het doel van de as-naafverbinding is om kracht over te brengen. De benodigde frictie is afkomstig van klembussen.