Wat is een sportarts ?

wat is een sportarts ? Verschil sportarts en fysiotherapeut, Doorverwijzing sportarts, Sportarts salaris, Hoe word je sportarts, Sportarts in de buurt, Sportarts ziekenhuis, Sportarts opleiding, Sportarts vergoeding

Hoe kom je bij een sportarts?

Sportgeneeskunde is sinds 2014 een medisch specialisme. De sportarts is voor mensen met klachten/zorgvragen niet rechtstreeks toegankelijk. Zij moeten eerst naar de huisarts met hun klachten/zorgvragen. De huisarts kan iemand vervolgens doorverwijzen naar de sportarts.

Waarom een sportarts?

De sportarts is er voor iedereen Als hardloper kun je bij de sportarts terecht voor (blessure)consulten en begeleding bij revalidatie na een blessure of chronische ziekte. Bij zo’n consult zal de sporarts eerst uitgebreid je klachten analyseren met een lichamelijk onderzoek.10 mrt

Hoe duur is een sportarts?

Sportmedische onderzoeken

Kosten basis sportmedisch onderzoek FSMI ? 146,00
Kosten basisplus sportmedisch onderzoek FSMI ? 198,00
Kosten groot sportmedisch onderzoek ? 291,00
Kosten uitgebreid sportmedisch onderzoek ? 379,00
Kosten inspanningstest + ECG ? 152,00

Nog 1 rij

Wat verdien je als sportarts?

Het salaris van een sportarts kan zoals bijna altijd heel erg variëren afhankelijk van waar je werkt maar een schatting is dat je in dienst van een instelling 70.000 tot 130.000 verdient bij een 45-urige werkweek dat op kan lopen tot 250.000 euro per jaar bruto als je zelfstandig bent.

Welke vakken heb je nodig voor sportarts?

Om sportarts te kunnen worden dien je eerst de basisstudie geneeskunde te hebben afgerond. Daarna volgt een vierjarige medische vervolgopleiding Sportgeneeskunde. De Stichting Beroepsopleiding tot Sportarts (SBOS) regelt alle organisatorische zaken met betrekking tot het opleiden van aios-Sportgeneeskunde.

Heb je verwijzing nodig voor sportarts?

Voor een sportmedisch onderzoek heeft u geen verwijzing nodig van een huisarts. Voor een blessureconsult bij de sportarts heeft u wel een verwijzing nodig. Kan ik ook door een fysiotherapeut worden doorverwezen naar een sportarts? Nee, u kunt alleen door een huisarts of medisch specialist worden doorverwezen.

Hoe lang duurt de opleiding tot sportarts?

De opleiding tot sportarts duurt 4 jaar. Nadien krijg je als titel Arts Maatschappij en Gezondheid, met als toevoeging sportarts.

Welke dokter verdient het meest?

Uit deze tabel kunnen we concluderen dat Vlaamse nierspecialisten het meeste verdienen met een jaarlijks brutoloon van 636.000 euro. Het loon van een neuroloog in Wallonië ligt daarentegen veel lager. Zij verdienen jaarlijks iets meer dan 143.000 euro bruto.

Wat verdient een huisarts netto?

Netto heeft een dokter dus zo’n 16 à 18 euro per uur, het maandtotaal komt daardoor gemiddeld op zo’n 3.200 euro netto.

file 2003 m1627309949 800,400