Wat is een wtw systeem ?

wat is een wtw systeem ? WTW installatie nadelen, wtw-unit met koeling en verwarming, WTW ventilatie bestaande woning, WTW unit kosten, Mechanische ventilatie ombouwen naar WTW, WTW ventilatie met warmtepomp, Orcon WTW, Balansventilatie met WTW

Is WTW een warmtepomp?

Door een WTW-unit te combineren met een NIBE water/water warmtepomp of de binnenunit van een NIBE lucht/water warmtepomp, ontstaat een duurzaam en energiezuinig comfortsysteem voor verwarming, ventilatie en de bereiding van warmtapwater.

Hoeveel bespaar je met WTW?

Hiervoor is een warmteterugwin unit (wtw) nodig. Hiermee kun je ongeveer 250 kuub gas per jaar besparen. Met een balansventilatiesysteem behoud je ongeveer 80 tot 90 % van de warmte die anders de woning zou verlaten.

Wat kost een WTW aan stroom?

10 kWh per dag. Op een echt koude dag is het dan ongeveer het dubbele, 20 kWh. Met een warmtepomp (COP = 5) kunnen we dit opwekken met 372 kWh per jaar aan elektriciteit. Hiervoor betalen we dan ongeveer ? 78 per jaar.

Waarom een WTW?

De voordelen van WTW ventilatie Uw WTW unit zorgt 24 uur per dag voor een gezonder binnenklimaat in huis. Door de warmteterugwinning wordt de warmte hergebruikt en wordt er minder energie verspild. Hierdoor bespaart u op de energiekosten.

Kan een WTW ook koelen?

Met een wtw-unit kan je passief koelen, maar niet actief koelen. Wat zijn de functies van een wtw in de winter en zomer? De wtw heeft zijn bekendheid verworven omdat het aan WarmteTerugWinning doet. Dit betekent dat de koude lucht die van buiten wordt aangezogen, opgewarmd de woning ingeblazen wordt.

Wat kun je verwarmen met een Ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een warmtepomp die de energie uit de ventilatieretourlucht gebruikt om de woning te verwarmen en voorzien van warm water. Daarnaast ventileert deze oplossing de woningen optimaal, waardoor je een gezond binnenklimaat creëert.

Wat gebeurt er als je de WTW uitzet?

Wanneer u uw WTW installatie uitschakelt als u op vakantie gaat, wordt de lucht niet ververst en blijft vocht in de woning hangen. Wij adviseren u de installatie in stand 1 te laten ventileren. In deze stand verbruiken moderne installaties weinig energie.

Hoe werkt WTW in een woning?

Een WTW-unit is een ventilatieapparaat dat vervuilde lucht in huis afvoert en het vervangt voor schone lucht. De WTW-installatie brengt verse lucht van buiten naar binnen. Voor deze lucht de woning ingaat wordt het gefilterd en aangepast naar de gewenste binnentemperatuur.

Hoe werkt een WTW-systeem?