Wat is een wtw unit ?

wat is een wtw unit ? wtw-unit met koeling en verwarming, WTW-unit met koeling, WTW unit kosten, Stroomverbruik WTW unit, WTW unit Brink, Mechanische ventilatie ombouwen naar WTW, WTW filters, Decentrale WTW

Wat bespaar je met WTW?

Hiervoor is een warmteterugwin unit (wtw) nodig. Hiermee kun je ongeveer 250 kuub gas per jaar besparen. Met een balansventilatiesysteem behoud je ongeveer 80 tot 90 % van de warmte die anders de woning zou verlaten.

Waarom een WTW?

De voordelen van WTW ventilatie Uw WTW unit zorgt 24 uur per dag voor een gezonder binnenklimaat in huis. Door de warmteterugwinning wordt de warmte hergebruikt en wordt er minder energie verspild. Hierdoor bespaart u op de energiekosten.

Is WTW een warmtepomp?

Door een WTW-unit te combineren met een NIBE water/water warmtepomp of de binnenunit van een NIBE lucht/water warmtepomp, ontstaat een duurzaam en energiezuinig comfortsysteem voor verwarming, ventilatie en de bereiding van warmtapwater.

Wat kost een WTW aan stroom?

10 kWh per dag. Op een echt koude dag is het dan ongeveer het dubbele, 20 kWh. Met een warmtepomp (COP = 5) kunnen we dit opwekken met 372 kWh per jaar aan elektriciteit. Hiervoor betalen we dan ongeveer ? 78 per jaar.

Kan een WTW ook koelen?

Met een wtw-unit kan je passief koelen, maar niet actief koelen. Wat zijn de functies van een wtw in de winter en zomer? De wtw heeft zijn bekendheid verworven omdat het aan WarmteTerugWinning doet. Dit betekent dat de koude lucht die van buiten wordt aangezogen, opgewarmd de woning ingeblazen wordt.

Wat gebeurt er als je de WTW uitzet?

Wanneer u uw WTW installatie uitschakelt als u op vakantie gaat, wordt de lucht niet ververst en blijft vocht in de woning hangen. Wij adviseren u de installatie in stand 1 te laten ventileren. In deze stand verbruiken moderne installaties weinig energie.

Hoe werkt WTW in een woning?

Een WTW-unit is een ventilatieapparaat dat vervuilde lucht in huis afvoert en het vervangt voor schone lucht. De WTW-installatie brengt verse lucht van buiten naar binnen. Voor deze lucht de woning ingaat wordt het gefilterd en aangepast naar de gewenste binnentemperatuur.

Hoe lang gaat een warmte terugwin systeem mee?

Een WTW unit ook wel vaak balansventilatie genoemd, gaat gemiddeld 15 jaar mee. Bij goed onderhoud kan een unit nog langer meegaan, echter is dit nooit met zekerheid te zeggen. Over het algemeen merkt u vanzelf wanneer de warmte terugwin installatie minder goed werkt.

Hoe werkt een WTW-systeem?