Wat is groene kaart ?

wat is groene kaart ? Groene kaart pasje, Groene kaart auto, Centraal Beheer groene kaart, Groene kaart aanvragen, Groene kaart in auto bewaren, Groene kaart scooter, Groene kaart Frankrijk, Groene kaart OHRA

Is een groene kaart nog nodig?

De groene kaart is dus een internationaal verzekeringsbewijs. In Nederland hoef je hem niet bij je te hebben. Maar in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is hij ook in het buitenland niet altijd verplicht. ?Je auto verzekeren moet overal.

Waar heb je een groene kaart voor nodig?

De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Het is een document of een pasje. Op de kaart staan de landen waar de auto verzekerd is. Ook het verzekerde kenteken, de periode waarin het voertuig verzekerd is en het kaartnummer staan erop.

Is de groene kaart je kentekenbewijs?

Maar let op: in sommige landen is het wel verplicht om een papieren groene kaart bij je te hebben. Is een groene kaart hetzelfde als een kentekenbewijs? De groene kaart is niet hetzelfde als je kentekenbewijs. Het kentekenbewijs is het identificatiemiddel van je auto.

Wat is een groene kaart voor de auto?

Op de groene kaart ofwel het ‘Internationale Motorrijtuigverzekeringskaart’, staan de landen waar je verzekerd bent. Dit is een belangrijk document en wordt afgegeven bij bijvoorbeeld een autoverzekering, een motorverzekering of een camperverzekering. Er wordt dan ook geadviseerd om het bij de autopapieren te bewaren.

Welke landen is groene kaart verplicht?

De originele (papieren) groene kaart is verplicht in Albanië, Bosnië (en Herzegovina), Israël, Iran, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland, Servië, Tunesië, Turkije, voormalig Joegoslavische Republiek Macedonië en Wit-Rusland.

Waarom krijg ik geen groene kaart meer?

Sinds 1 juli 2020 is er sprake van een ‘witte kaart’. De Council of Bureaux heeft besloten dat de nationale bureaus van autoverzekeraars mogen toestaan dat deze nu wit is. In Nederland is wit nu ook de aangewezen kleur. De groene kaarten die werden afgedrukt vóór 1 juli 2020 blijven geldig tot de vervaldag.

Hoe lang is een groene kaart geldig auto?

In principe is de kaart één jaar geldig. Op de groene kaart wordt de geldigheidsdatum vermeld. Meestal staat er een geldigheid op van 13 maanden in plaats van 12 maanden. Ieder jaar, bij verlenging van de verzekering, krijgt u automatisch van de verzekeraar een nieuwe groene kaart opgestuurd.