Wat is gynaecologie ?

wat is gynaecologie ? Wat doet een gynaecoloog, Wat doet een gynaecoloog bij bevalling, Wat doet een gynaecoloog bij eerste afspraak, Gynaecoloog zwangerschap, Gynaecoloog onderzoek, Gynaecoloog salaris, Gynaecoloog opleiding, Gynaecoloog ziekenhuis

Wat doe een gynaecoloog?

Als gynaecoloog ben je gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van vrouwenaandoeningen en -ziektes. Je houdt je bezig met gynaecologie (menstruatiestoornissen of hormoonbehandelingen), onvruchtbaarheid, verloskunde, urogynaecologie (incontinentieproblemen) en oncologie. Soms zul je ook chirurgisch ingrijpen.

Wat valt er onder Gynaecologie?

Gynaecologie is de specialisatie in de geneeskunde die zich bezighoudt verloskunde, en met organen en ziekten die specifiek zijn voor de vrouw.

Wat kan de gynaecoloog allemaal zien?

Zo kan de gynaecoloog op een monitor zien of er afwijkingen aan de baarmoeder en/of de eierstokken zijn. Dat kunnen bijvoorbeeld vleesbomen en zwellingen van de eierstokken zijn. Als blijkt dat er in de baarmoederholte een afwijking zit, zoals een poliep, moet verder onderzoek gedaan worden.

Waarom ga je naar een gynaecoloog?

Preventief: Om gynaecologische kankers te voorkomen of in een voor- of vroeg stadium op te sporen. Tijdens zwangerschap om een normaal verloop van de zwangerschap en bevalling te bevorderen. Om een gepast anticonceptiemiddel te bepalen.

Kan een arts zien of je seks hebt gehad?

Je kan aan het maagdenvlies niet zien of iemand seks heeft gehad. Ook een dokter kan dit niet zien. Zelfs als je vaak seks hebt gehad, kan het maagdenvlies nog intact zijn.

Hoeveel verdient een gynaecoloog per jaar?

Het salaris is afhankelijk van CAO schalen en AMS richtlijnen. Het salaris van een zelfstandig Gynaecoloog ligt tussen de ?150.000 en ?250.000 bruto per jaar.

Welke leeftijd naar gynaecoloog?

Er is geen ideale leeftijd voor een eerste bezoek aan de gynaecoloog. Je kan er naartoe: op het moment van je eerste menstruatie. als je voor het eerst seks hebt.

Wat is het verschil tussen een verloskundige en gynaecoloog?

Als je zwanger bent, begeleidt in principe een verloskundige je zwangerschap. Als er een medische indicatie is of als de moeder zwanger is van een meerling, dan begeleidt een gynaecoloog de zwangerschap.

Welke leeftijd naar gynaecoloog?

Er is geen ideale leeftijd voor een eerste bezoek aan de gynaecoloog. Jonge meisjes kunnen er naartoe op het moment van hun eerste menstruatie, hun eerste seksuele betrekkingen, of omdat ze zich vragen stellen over hun lichaam of hun seksualiteit.