Wat is het grootste eiland van griekenland ?

wat is het grootste eiland van griekenland ? Eilanden Griekenland, Zuid-Griekenland, Groenste eiland Griekenland, Hoeveel eilanden heeft Griekenland, Zuidelijke eilanden Griekenland, Evia Griekenland, Griekse eilanden top 10, Schiereiland Griekenland grootste

Wat zijn de drie grootste eilanden van Griekenland?

7 grootste Griekse eilanden

  • Kreta ? is verreweg het grootste eiland van Griekenland. …
  • Evia ? is goede tweede met een oppervlakte van 3.900 km2. …
  • Lesbos ? is met 1.630 km2 oppervlakte het derde eiland van Griekenland in grootte. …
  • Rhodos ? staat met 1.400 km2 oppervlakte op de vierde plaats van grootste Griekse eilanden.

Meer items…?30 nov

Wat is het een na grootste eiland van Griekenland?

Het grootste Griekse eiland van is Kreta, hierna volgen Evia en Lesbos. Er zijn zo’n 6.000 Griekse eilanden, die in de zee om het vasteland verspreid liggen, hiervan zijn 227 eilanden bewoond.

Welk eiland is groter Kos of Rhodos?

Verschil tussen de eilanden Rhodos ligt iets zuidelijker, waardoor het er tot in oktober zeer zomers is. Rhodos is groter dan Kos, waardoor sommige mensen zeggen dat er op Kos wat meer een relaxte eilandsfeer is. Rhodos heeft daarentegen Rhodos Stad als grote trekker.

Wat is het leukste eiland van Griekenland?

Santorini De meeste mensen zullen Santorini bestempelen als het mooiste eiland van Griekenland. Niet zo gek ook als je die picture perfect witte huisjes ziet met uitzicht op de koningsblauwe zee. Als er een van de eilanden idylisch en fotogeniek is uit dit top 5 lijstje, dan is het Santorini wel.

Wat is het grootste eiland van de wereld?

1. Groenland ? 2.130.800 km. Groenland is het grootste eiland ter wereld en mist waarschijnlijk alleen de status van continent vanwege de omvang van de bevolking.

Wat is het goedkoopste eiland van Griekenland?

St. Thomas – ?14,9 miljoen. Dit eiland ligt in een gebied dat de Grieken als mythisch bestempelen, vooral omdat het er zo mooi is. Het is ruim 1,2 miljoen vierkante meter groot en nog onbebouwd.

Wat is mooier Zakynthos of Santorini?

Santorini is bijzonder mooi met zijn prachtige witte huisjes met blauwe daken, maar op Kreta vind je de adembenemende Samariakloof. Op Zakynthos heb je prachtige witte zandstranden en azuurblauwe lagunes, terwijl de kleurrijke flora in het binnenland van Kefalonia sensationeel is.

grootste griekse eilanden 006