Wat is het meest westelijke puntje van het europese vasteland ?

wat is het meest westelijke puntje van het europese vasteland ? Meest zuidelijke punt Portugal, Meest westelijke punt van Europa Azoren, Meest westelijke punt Europa IJsland, Cabo da Roca Wandelen, Meest westelijke punt van Europa Portugal, Meest westelijke punt Spanje, Meest westelijke punt van Frankrijk, Meest westelijke punt van Nederland

Wat is het meest westelijke puntje van het Europese vasteland 4 2 4?

Cabo da Roca (letterlijk ‘rotskaap’) is de meest westelijke punt van het Europese deel van Portugal, van het Europese vasteland, en van het Euraziatische continent. Deze 140 m hoge kaap ligt aan de Atlantische Oceaan, op circa 30 kilometer ten westen van Lissabon.

Wat is de meest westelijke gelegen hoofdstad van het Europese vasteland?

Lissabon de meest westelijk gelegen hoofdstad van het Europese vasteland is?

Wat is het meest westelijke punt van Nederland?

Het meest westelijke puntje van Nederland ligt aan de oostkant van Sint Anna ter Muiden op de grens met België. De weg N253 kruist de Belgische grens vlak onder dit punt.

Wat is zuidelijkste punt van Europa?

Kaap Trypiti, Gavdos, Griekenland (34° 48′ 02″ N) is het minst twijfelachtige als het zuidelijkste punt van Europa.

Wat is het oostelijkste punt van Europa?

En de meest oostelijke punten zijn Kaap Zhelaniya, Severny Eiland, Nova Zembla en Rusland (69° 05? 31? E). Terwijl het laagst gelegen punt de oever van de Kaspische zee is (28 meter onder zeeniveau), piekt Elbroes, ook in Rusland, als hoogste punt van Europa op een hoogte van 5642 m boven de zeespiegel uit.

Wat is het meest westelijke punt van Afrika?

Het zuidelijkste punt is Kaap Agulhas in Zuid-Afrika op 34° 50′ ZB en 20° 00′ OL. Het oostelijkste punt ligt op het schiereiland Hafun in Somalië op 10°26′ NB en 51° 25′ OL. Het westelijkste punt ligt op het Kaapverdisch schiereiland in Senegal op 14°44′ NB 17°31′ WL.

Wat is het meest noordelijke punt van Europa?

De Noordkaap aan de Barentszzee wordt traditioneel beschouwd als het noordelijkste puntje van het Europese continent. De kaap ligt op het eiland Magerøya, dat met een tunnel vanaf het vasteland te bereiken is.

Wat is het laagste punt in Nederland?

Op 29 juni 1995 stelde de Meetkundige Dienst van Rijkswaterstaat vast dat het laagste punt van Nederland ligt in de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel op -6,74 N.A.P. De peilgegevens voor heel Nederland worden weergegeven in een NAP-publicatie.

Wat is het uiterste puntje van Europa?

Uiterste puntje van Europa – Cape Saint Vincent.

Wat is het zuidelijkste punt van de aarde?

Het zuidelijkste punt van de aarde is de geografische Zuidpool , op het Antarctische continent . De meest zuidelijke stad is Puerto Williams (2262 hab ) in Chili, gelegen in 54°56’S, 67°36’W . De zuidelijke stad (buiten de basen Antarctica ) is Puerto Toro in Chili , 55 ° 05 ‘S, 67 ° 04’ W .