Wat is het verschil tussen endogene en exogene krachten ?

wat is het verschil tussen endogene en exogene krachten ? Endogene en exogene krachten voorbeelden, Gevolgen van endogene krachten, Voorbeelden van endogene krachten, Voorbeelden van exogene krachten, Endogene factoren, Exogene krachten Aardrijkskunde, Exogene factoren, 2 voorbeelden van exogene krachten

Wat zijn voorbeelden van endogene krachten?

Endogene Krachten = Dit zijn krachten van binnenuit de aarde. Voorbeelden hiervan zijn vulkanisme en de daarbij behorende aardbevingen. Door de endogene krachten wordt de aarde gevormd.

Hoe wordt endogene kracht veroorzaakt?

Endogene processen worden aangedreven door krachten van binnenin de aarde. Endogene processen worden veroorzaakt door plaatbewegingen en convectiestromen, zoals hieronder is te zien. De aardkern is enorm heet. Het is als het ware een hittebron.

Wat is een exogeen proces?

Exogene processen vormen het landschap vanuit de atmosfeer en biosfeer. Dit in tegenstelling tot endogene processen die vanuit de Aarde zelf werken. Voorbeelden van exogene processen zijn verwering, erosie en sedimentatie.

Wat is een endogeen proces?

Endogene processen worden veroorzaakt door krachten vanuit de Aarde. Dit in tegenstelling tot exogene processen die vanuit de atmosfeer werken. Tektonische krachten zijn de oorzaak van endogene processen zoals gebergtevorming, aardbevingen en breukvorming.

Wat is een voorbeeld van exogene krachten?

Exogene processen zijn processen die zich afspelen buiten de aardkorst. Exo betekent ?van buitenaf ontstaan? en kunnen gehele landschappen vervormen. Voorbeelden van exogene krachten zijn bijvoorbeeld verwering, erosie en sedimentatie .

Welke exogene krachten zijn er?

Exogeen (exo = buiten, genesis = ontstaan) is een term binnen de aardwetenschappen die betrekking heeft op natuurkrachten die de aardkorst van buitenaf veranderen door middel van drie processen: verwering, erosie en sedimentatie.

massabeweging

data-jsarwt=”1″ data-usg=”AOvVaw3hUw839Y-uAOU7mJ99zmaq” data-ved=”2ahUKEwiy5eWEyJ76AhVjWXwKHbGxCQ4QuAJ6BAg3EAU”>3:10Endogene en exogene processenExamenstof voor 5H. Domein AARDE. Begrippen: oud en jong gebergte, aardplaten, convergente plaatgrens, …YouTube · Wigcher Verstraete · 14 nov. 2020Termes manquants : verschil ‎tussen