Wat neem je mee naar een sauna ?

wat neem je mee naar een sauna ? Wat meenemen naar privé sauna, Wat draag je in een sauna, Wat doe je in een spa, Eerste keer sauna tips, Sauna waar je aan elkaar mag zitten, Hoe lang ben je in een sauna, Alleen naar de sauna, Flesje water sauna

Wat trek je aan in de sauna?

In principe ben je alleen naakt als je de sauna in gaat (als je geen handdoek omslaat), onder de douche staat of in één van de baden zit. Daarnaast heb je over het algemeen bijna altijd je badjas aan. Sterker nog, op sommige plekken zoals het restaurant is het helemaal niet toegestaan om zonder badjas rond te lopen.

Wat neem je mee als je naar prive sauna gaat?

Neem dit mee in je sauna tas!

  • Een handdoek om je af te drogen en een extra voor je haar en/of voeten;
  • Een hamamdoek om in de sauna op te zitten;
  • Badjas en slippers;
  • Een flesje water die je bij je kan dragen;
  • Shampoo, conditioner en doucheschuim, meestal is het ook wel ter plaatse;

Meer items…?25 aug

Hoeveel handdoeken mee naar de sauna?

Voor een ideaal dagje wellness raden wij aan om het volgende mee te nemen: 1 badlaken, groot genoeg waar je helemaal op kan liggen. 1 of 2 extra handdoeken, een badjas en slippers. Badkleding (alleen als je op badkledingdag komt)

Wat mag wel en wat mag niet in de sauna?

Zorg dat je stil bent. In sauna-cabines is het niet toegestaan te praten of fluisteren. Intieme handelingen zijn absoluut niet toegestaan. Ook als dit gewenst is (bijvoorbeeld met je partner) is dit verboden.

Welke handdoek in sauna?

De beste handdoek voor de sauna is gemaakt van bamboe badstof. Dit materiaal is een absolute krachtpatser als het gaat om het opnemen van vocht en blijft ook nog eens heerlijk zacht, zelfs zonder de toevoeging van wasverzachter.

Waarom handdoek in sauna?

De huidschilfers en andere viezigheid die loskomen tijdens het zweten, kunnen zich heel gemakkelijk en snel verzamelen op hout. Wanneer je geen eigen handdoek meeneemt en met je blote billen op de houten bankjes gaat zitten, loop je erg snel kans op infecties.

Welke slippers in sauna?

Zorg voor schone kunststof badslippers met een stevige grip, want de vloeren kunnen nat en glad zijn. Je ziet ook veel teenslippers in de sauna. Ook hier geldt dat herkenbare slippers veel makkelijker zijn, dan slippers die je heel veel ziet.

Waarom geen badkleding in de sauna?

Wanneer je badkleding of een badlaken gebruikt in de sauna kan het zweet je lichaam minder goed verlaten. Daarnaast zorgt het zweten ervoor dat de badkleding nat wordt. Omdat een nat lichaam slechter afkoelt dan een droog lichaam heb je bij het dragen van badkleding grotere kans op oververhitting van je lichaam.

sauna bewerkt