Wat verdient een aios ?

wat verdient een aios ? Aios chirurgie salaris, AIOS psychiatrie, AIOS betekenis, AIOS Engels, AIOS vacatures, Aios opleiding, Arts in opleiding salaris, Aios huisarts

Wat is het verschil tussen ANIOS en AIOS?

Een arts-assistent is een afgestudeerd arts. Er zijn twee soorten arts-assistent: de AIOS (Arts In Opleiding tot Specialist) volgt in het ziekenhuis een opleiding tot specialist. De ANIOS (Arts Niet In Opleiding tot Specialist) is ook een afgestudeerd arts, maar is (nog) niet in opleiding tot specialist.

Wat verdient een AIOS neurologie?

Het bruto salaris voor een beginnend neuroloog is minimaal 5.833 euro per maand bij een 45-urige werkweek. Dit bedrag kan oplopen tot 10.833 euro per maand. Het salaris dat je als AIOS neurologie verdient ligt tussen de 3.050 euro en 4.215 euro.

Wat verdient een arts assistent in opleiding?

Hierin is afgesproken dat je als beginnend basisarts 2.790 euro bruto per maand verdient op basis van een 36-urige werkweek en als beginnend aio’s ? 3.186 op basis van 46 uur per week.29 apr

Hoe word je AIOS?

Hoe word je aios? Om aios te worden, volg je eerst de studie geneeskunde op de universiteit. Als je deze zesjarige opleiding afrondt, ben je basisarts. Hierna kun je je gaan specialiseren en aios worden, maar hiervoor moet je wel solliciteren naar een opleidingsplek.

Wat verdient een AIOS chirurgie?

Als je als AIOS werkzaam bent in het perifeer (niet-academisch) ziekenhuis is het salaris conform de cao ziekenhuizen. Het salaris van een AIOS die werkzaam is in het ziekenhuis start bij ?3.622,- per maand en loopt op tot ?4.662,- per maand.

Wat mag een AIOS?

Een AIOS mag zelfstandig diagnoses stellen en behandelingen voorstellen. De AIOS is immers basisarts. De supervisor of (stage)opleider hoeft niet naast de AIOS te staan om over de schouders mee te kijken. Je kunt niet eisen dat je door een medisch specialist gezien wordt in plaats van door een AIOS.

Welke arts verdient het meest?

De best betaalde specialismen zijn anesthesiologie, gynaecologie, kindergeneeskunde, interne geneeskunde en psychiatrie, met meer dan een ton per jaar.

Wat verdient een huisarts netto?

Het salaris van een huisarts in opleiding bedraagt ongeveer 3.500 euro per maand. Dit salaris wordt verhoogd op het moment dat de opleiding is afgerond en je aan het werk bent. Wat verdient een huisarts netto? Wanneer het brutosalaris 6.400 bedraagt is het netto salaris 3.850 euro per maand.

Federatie+Medisch+Specialisten