Wat voor vis is skrei ?

wat voor vis is skrei ? Skrei seizoen 2022, Skrei stoven, Skrei recept, Skrei bakken, Verschil skrei en kabeljauw, Welke vis in juli, Skrei kopen, Skrei Engels

Is skrei duurder dan kabeljauw?

Skrei komt niet uit Nederland, maar is wel een wit vis. De vissoort komt uit de Noorse Lofoten en de naam heeft te maken met het feit dat de winterkabeljauw daar als zwerver wordt betiteld. Het grote voordeel van skrei is behalve dan dat het een lekkere vis is, hij meestal ook betaalbaar is en goedkoper dan kabeljauw.9 feb

Is skrei gezond?

De ideale premisse voor lekkere en magere visfilet… Skrei, ook winterkabeljauw of Noorse kabeljauw genoemd, is een vis van topkwaliteit. Hij is rijk aan eiwitten, vitamine D, mineralen en omega 3. Skrei (gadus morhua) wordt verkocht met herkomstlabel en is verkrijgbaar van januari tot eind maart (soms iets langer).

Hoe smaakt skrei?

Skrei heeft een bijzonder zachte smaak en stevig wit, mals vlees. Dat komt doordat de vissen tijdens de lange zwemtocht naar de Lofoten weinig eten. Traditioneel wordt skrei gepocheerd: een lekker recept vind je hier.

Wat is skrei filet?

Skrei oftewel Noorse winterkabeljauw is een prachtig exclusief seizoensproduct. Skrei is in Noorwegen wat de Hollandse nieuwe voor Nederland is. Skrei betekent in het Noors zwerver en slaat op de lange tocht die de skrei elk jaar maakt.

Wat is het verschil tussen kabeljauw en skrei?

Skrei is een winterkabeljauw, in feite een Noorse kabeljauw maar dan afkomstig van de Lofoten. Dit is een eilandengroep voor de kust van Noord-Noorwegen, waar het water voedselrijk, zuiver en relatief warm is. Hier komt hij eenmaal per jaar (meestal vroeg in januari) massaal vanuit de noordpoolcirkel.

Wat betekent skrei?

De naam skrei is afkomstig van het Noorse woord voor zwerver (skreid) en slaat op de lange tocht die d vis elk jaar maakt. Skrei is een volwassen winterkabeljauw die op het punt staat te paaien.

Heeft skrei graten?

Het visvlees van skrei is opvallend delicaat en spierwit van kleur. De filet is eerder stevig. Omdat hij geen graten heeft, is skrei zeer gemakkelijk te bereiden.

murko seafood import export kabeljauw skrei WL 9081